TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araç alacaklar dikkat!..

Araç alacaklar için Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Velat Şen’e ile görüştük. Şen, araç alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini gazetemize anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Araç alacaklar dikkat!..

Araç alacaklar dikkat!..

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)Araç alacaklar için Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Velat Şen’e ile görüştük. Şen, araç alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini gazetemize anlattı.

2. el araç satın almak isteyenler internet ve benzeri teknolojik imkanlardan faydalanarak istedikleri çeşit araçları bulup satın alıyor. Ancak daha öncede haberlere yansıdığı gibi alınan bu araçlarda bir takım sıkıntılar meydana gelebiliyor. Durum böyle olunca kimi zaman otomobili alan kişi yaşadığı sıkıntılar nedeni ile muhattap birini karşısında bulamıyor. Buda 2. el araç alan kişiler üzerinde bir takım olumsuz etkiler bırakıyor. Adana Oto Galericiler Odası bu tür olum suzlukların yaşanmaması için tüketicileri sitelerine davet ederek, yaşanacak her hangi bir sorun durumunda site yönetiminin ve oda yönetiminin muhattap alına bilineceğini ve bildirilen her olumsuzluğun giderilmesi için bire bir ilgilenildiğini savundu.

GÜVENLE ALIŞ VERİŞ YAPILABİLİNECEK BİRYER

Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Velat Şen , 2. el araç almak yada satmak isteyenlerin Oto Center’a gelip güvenle alış veriş yapabileceklerini söyledi. Site dışında odalarına kayıtlı olmayan kişilerden alış veriş yapan tüketicilerin her hangi bir sorun yaşamaları durumunda, muhattap bulamadıklarını anlatan Şen, kendilerinin karşılaşılabilinecek tüm sorunlara açık olduklarını,  yaşanan sıkıntının çözülmesi için oda olarak kendilerinin ve Oto Galericiler Sitesi yönetiminin muhattap kabul edilerek başvuru yapılabilineceği aktardı. Oto Galericiler Sitesi’ne gelerek tüketicilerin almak istedikleri araçlara bakmalarının tüketicinin yararına olacağını vurgulayan Şen, “Tabi ki , muhakak araç alım satımı yapıldığı zaman odaya danışılsın, bir esnafa danışılsın, bu ciddi anlamda yaşanacak bir sıkıntının önüne geçilmiş olur. “ dedi.

EKSPERTİZ YAPTIRILMASI ŞART

Araç alacak kişilerin aracı kimden alırsa alsın mutlaka ekspertize götürerek, buradan aracın durumunu öğrenmelerinin en önemli etkenler arasında yer aldığını savunan Şen, “Araç alan arkadaşlarımız mutlaka aracın ekspertizini yaptırmalı. Aracı notere götürmeden önce mutlaka götürüp sorgulamasına yaptırmalı. Aracın neyi var, neyi yok her yönüyle baktırmadan aracı almamalı. Aldığı kişi kim olursa olsun. Zaten bir çok  sorun ahpap çavuş ilişkilerinden dolayı oluyor. Komşusundan, arkadaşından veya tanıdığı bir insandan alıyor, ondan sonra ekspertiz yaptırıp arabayı bir yere göstermiyor. Ekspertiz yaptırıldığında bir sorunla karşılaşılmaz ileride. En azından aracın neyi varsa bilerek almış olunacaktır. “ diye konuştu.

BOYALI ARAÇLARIN FİYATI

Adana’da boyalı araçların fiyatlarının düşürülmesi olayınada değinen Şen, “Bir orijinal aracın fiyatı ve  boyalı aracın fiyatı bir olmaz. Tabiki bir aracın kaza bela dan değilde, çizikten dolayı temizlik boyası olduktan sonra  boyan pek fiyatı düşürmez. Aracın performası ve kasa olsun pek bir zarar etmiş olmaz. Çizik boyası pek sorun olmaz. Ama büyük bir kaza olduktan sonra  boya sıkıntı olur. Bunun için ekspertize götürülsün diyoruz. Araç alırken, motorda çok önemli tabiki kaportada önemli . Ama motor ciddi anlamda önemli. Bence kaportadan daha daha önemli. Kilometre olayları eskiden tüketici koruma yasalarında pek kilometreye bakılmıyordu. Ancak şuan sıkı kontrol altında bu olay.” şeklinde konuştu.

2. EL OTODA PİYASA DURGUN

Şuan 2. el araç piyasasının durgunluğundanda bahseden Şen, “2  el oto alım satımı serbest piyasadır. 2010 model bir aracın fiyatı nasıl belirlenir. Piyasada bu araç kaça alınır, kaça satılır. Piyasada az çok fiyatlar bellidir. Galericiler sitesini gezdiğiniz zaman fiyatlar birbirine yakındır. Ama internet sayfasına girdiğinizde ciddi anlamda birbirine uzak fiyatlar  göreceksiniz. 3 aşağı beş yukarı fiyatların birbirine yakın olması gerekir. “ ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.