TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayata destek veren insan kıymetli insandır

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Orman Haftası nedeniyle düzenlenen törende gençlerle fidan dikti:

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hayata destek veren insan kıymetli insandır

  Hayata destek veren

insan kıymetli insandır

 

 

 



Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 21 Mart Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğinde gençlerle fidan dikti. 

 

Türkiye'de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri" projesi kapsamında 81 ilde yapılan ağaçlandırma çalışması Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi. 

 

Ankara'da Emine Erdoğan'ın ve ilgili bakanların katılımı ile gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği Şanlıurfa’da da Ankara ile eş zamanlı olarak Vali İzzettin Küçük’ün katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Vali Küçük, “Memleketimiz yemyeşil olacak İnşallah. Yılsonuna kadar Şanlıurfa’da 2 milyon ağaç dikeceğiz. Gönül ister ki daha fazla olsun çünkü Şanlıurfa’da daha yeşillendirecek çok yer var. Bu sene Organize Sanayi Bölgesi çevresinde başlattığımız projeyle yaklaşık 100 bin fidan dikiyoruz. Sanayi bölgemizi bile yeşil bir kuşakla çevrelemek istiyoruz.” dedi. 

 

Fidan dikimine katılan gençlere ve çocuklara ağacın ve ormanın faydalarından bahsederek konuşmasını sürdüren Vali Küçük, şu ifadelere yer verdi:

“Hadiste ‘Yarın kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin.’ ifadesi vardır. Bu kainatta Allah’ın yarattığı en kıymetli şey hayattır. Peygamberimiz bu sözüyle hayata kim omuz veriyor onu görmek istiyor. Bu dünyada insanları ikiye ayırabilirsiniz. Hayata omuz veren, yaşamı destekleyen, yaşamı her alanda güçlendiren insanlarla; ona bigâne kalan, yüz çeviren ve hatta hayatı tahrip eden insanlar var. Hayata destek veren insan kıymetli insandır. Az bir süre kalsa bile hayata omuz vereceksiniz. Hayata omuz verirseniz, o hayat da size zor zamanınızda destek verir.”

 

Konuşmaların ardından Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali İzzettin Küçük tarafından hediyeleri verildi. Hediye takdiminin ardından törene katılanlar fidanların dikileceği alana geçerek hazırlanan fidanları toprakla buluşturdular. 

 

Düzenlenen törene Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, belediye başkanları, daire amirleri, STK temsilcileri, gençlik kulübü üyesi gençler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.