TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞSAVCI VEKİLİ YALÇIN'DAN ŞİİRLİ VEDA

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden kararname ile Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Mustafa Yalçın için veda yemeği düzenlendi. Yalçın, duygusal törende, meslektaşlarına kendisi için yazılan şiiri okuyarak veda etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BAŞSAVCI VEKİLİ YALÇIN'DAN ŞİİRLİ VEDA

ADANA (İLKHABER) - Yemeğe Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Başsavcı Vekilleri ile hakim, savcılar ve eşleri katıldı. Veda yemeği, HSYK 1. Dairesi'nin 3 Mart 2015 tarihli adli yargı kararnamesi ile Adana Adliyesi'ndeki görevinden, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Mustafa Yalçın'ın özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 2013 yılında Adana'da göreve başlayan Mustafa Yalçın'ı öğrencilik yıllarından beri tanıdığını, kendisinin için önemli bir hukuk adamı olduğunu belirterek, “Bazen rüzgarlar farklı eser, hava soğur, iklim değişir, doğrular yalnızlaşır, hakikat gariban kalır. O zaman hakkı söyleyecek, hakkı haykıracak bir insan vardır; o da Mustafa Yalçın'dır” dedi. Memleketi Gaziantep'e atanmasının kendisi için bir şans olduğunu belirten Başsavcı Ali Yeldan, “Bu bizim için çok erken bir veda. Ama o bölge için onun tecrübesi ve bilgisi çok önemli. Gaziantep'e çok iyi hizmetleri olacağını düşünüyorum. Değerli eşi ve çocuklarıyla daha nice yıllar huzur içinde, mutluluk içinde görev yapmasını diliyorum. Buradaki hizmetleri için hepimiz adına, adliyemiz adına teşekkür ediyorum. Bizim için katkısı unutulmaz” diye konuştu.

MESLEKTAŞLARINA ŞİİR OKUYARAK VEDA ETTİ
Ardından konuşan Mustafa Yalçın da, Adana'dan ayrılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Göreve başladığı ilk günden beri tüm meslektaşlarının her zaman yanında olduğunu kaydeden Yalçın, "Buradaki meslektaşlarımın kimisi ağabeylik, kimisi kardeşlik yaptı. Çok önemli arkadaşlıklar ve dostluklar edindim. Bana Adana'yı sevdirdiler. Burada huzurlu bir şekilde görev yapmamıza yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş. Eğer arkadaşlarımın gönlünde güzel bir seda bıraktıysak ne mutlu bize. Aşık Veysel diyor ki; ben gidersem, adım kalır, dostlar beni hatırlasın. Düğün olur, bayram gelir, dostlar beni hatırlasın. Hatırlamak ve hatırlanmak dileğiyle hepinizden hakkınızı helal etmenizi diliyorum" diye konuştu.
Mustafa Yalçın, konuşmasının sonunda şair Tarık Çıtak'ın yazdığı, Adana'dan vedası için kendisinin uyarladığı şiiri okudu. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın'ın okuduğu şiir şöyle:
Her ayrılık saatinde/ Dil tutulur, dudak kurur/Bulut gönül bahçesinde/Bu vedalar pek zor olur. Varsın olsun vedalar zor/Yalçın sizi çok seviyor/Yollarımız ayrılsa da/Kalplerimiz yakın diyor. Tayinimiz mutlu etti/Ayrılıklar üzdü bizi/Emin olun Adana'nın/Kalbimizde kaldı izi Mutlu olun, mutlu kalın/Bizleri hiç unutmayın/Yolları hep açık olsun/Vefakar ve dost kalın
Yemeğin sonunda Başsavcı Ali Yeldan ve Komisyon Başkanı Mehmet Kaya, Mustafa Yalçın'a Adana'nın simgesi Büyük Saat maketi ile kol saati hediye etti. Mustafa Yalçın, yemek boyunca masaları tek tek dolaşarak arkadaşlarıyla sohbet edip Adana'ya veda etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.