TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB KGK İLE ROTARY İŞBİRLİĞİNDE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Adana Güney Rotary Kulübü işbirliği ile Adana Barosu avukatlarından Abbas Bilgili, "İş Güvenliği ve İşverenin Sorumlulukları" başlığı altında kulüp ve kurul üyelerine eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TOBB KGK İLE ROTARY İŞBİRLİĞİNDE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

ADANA (İLKHABER) - Adana Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda yapılan eğitime Adana Güney Rotary Kulübü üyeleri ve kadın girişimciler katıldı.
TOBB Adana KGK Başkanı Rana Dal yaptığı açılış konuşmasında, "Hepimiz iş sahibi insanlarız, iş yerlerimizde iş güvenliğine dikkat ediyoruz ancak bu konunun, girişimcilerimizi çok ilgilendiren hukuki boyutu ile ilgili olarak bizleri aydınlatacak Av. Abbas Bilgili'ye teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikleri devamlı yapacağız. Sadece iş güvenliği değil girişimcileri ilgilendiren tüm konularda çalışmalarımız olacak" ifadelerini kullandı.
Güney Rotary Kulübü Başkanı Sema Kozan yaptığı konuşmada "Uluslararası Rotary, 2014-2015 Döneminde "Rotary Hizmetlerinizle Işıldasın" idealiyle projeler yapmayı hedefledi. "İş hukuku, İş güvenliği, İşçi ve İşverenlerin Yükümlülükleri ve Hakları " konusunda eğitimler vermek de bu ideal çerçevesinde hedeflenen konulardan biridir. Düzenlediğimiz projeye katkılarından dolayı TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal'a, yönetim kuruluna ve Av. Abbas Bilgili'ye teşekkür ediyorum" dedi.
Adana Barosu üyesi Av. Abbas Bilgili ise “İş Sağlığı ve Güvenliğinden İşverenin Sorumluluğu” konulu bir sunum yaptı. Sunum sonrasında konu ile ilgili sorulara da cevaplar verdi.
İşçi-işveren arasındaki karşılıklı sorumluluklar ve yükümlülüklere değinilerek başlanılan sunumda, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasından kaynaklanan işveren sorumlulukları üzerinde duruldu. Bu bağlamda konuya ilişkin sorunları ve sorumlulukları İş Yasası ve Türk Borçlar Yasası açısından yorumlayarak; yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler veren bilgili ayrıca iş yeri kavramı, iş yerlerinin tehlike durumlarına göre risk durumları, iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülüğü, iş yeri hekimi çalıştırma ya da ortak sağlık biriminden hizmet alma konularına da değinildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.