TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÜNLÜLER, “ÖZGECAN’IN ADI YAŞASIN” DİYE BULUŞTU

Güney Rotarct Kulübü, kuruluşunun 10. Yıl Gala Yemeği’nde, hunharca bir cinayete kurban gittikten sonra Türkiye’de “Kadına yönelik şiddetin sembol ismi“ haline gelen Özgecan Aslan’ın adını yaşatmak için ünlüleri buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÜNLÜLER, “ÖZGECAN’IN ADI YAŞASIN” DİYE BULUŞTU

ADANA (İHA) - Güney Rotarct Kulübü Başkanı Can Şerbetçi ve ekibi, Seyhan Otel’de gerçekleştirilen, kuruluş yıldönümü gala yemeğinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci, CHP Adana İl Başkan Vekili Gökhan Yağ, CHP Milletvekili Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen’in de aralarında bulunduğu tüm konukları kapıda karşıladı.

ÜNLÜLER MASASI OLUŞTURULDU
Kulüp üyelerinin ve seçkin davetlilerinin büyük ilgi gösterdiği galada, Türkiye’nin sahne ve sanat dünyasının ünlü isimleri Doğa Bekleriz, Yeliz Yeşilmen, Nilay Dorsa, astroloji uzmanı Egemen Töreli, Gazeteci Dilek Akın’dan oluşan ünlüler masası da oluşturuldu.
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunduğu gecede, Güney Rotaract Kulübünün kadın üyeleri tarafından çekilen ve kadına şiddeti konu alan kısa film de izlendi. Plastik makyajlarla şiddet gören kadınları canlandıran ve onların duygularını dile getiren üyelerin profesyonel tiyatrocuları aratmayan film gösterimi, dakikalarca alkışlandı.

ÖZGECAN’IN ADI UNUTULMAMALI
10. kuruluş yıldönümü gala yemeği ve kulübün 200. toplantısının açılışı konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Av. Can Şerbetçi, 10. yılı etkinlikleri kapsamında, ‘Güneyin ışıltısıyla Hayallerinize Dokunuyoruz’ projesi gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Konuklara, kendilerini bu önemli günde yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden Başkan Can Şerbetçi, şunları kaydetti:
“Bugün bizim kulübümüz için ve hatta tüm Türkiye için önemli bir gün. Çünkü çok kısa bir süre önce vahim bir olay sonucu aramızdan ayrılan ve kadına şiddete karşı tepkinin sembolü haline gelen Özgecen Aslan’ın adını unutturmamak, adını yaşatmaya çalışmak, sadece Özgecan’ın hatırası açısından değil ülkemizin bütününde gerçekleştirilen kadına yönelik şiddete karşı olmak açısından önemlidir. Biz Güney Rotaract olarak 27 Mart’ta burada toplanmış olabiliriz ama bu sorunun sadece 27 Mart’ta değil 27 sene konuşulmasını istiyoruz. Sizlerin gösterdiği bu ilgi, ülkemizde kadına şiddete karşı yürütülen çabaların sonuç vereceği yönündeki umutlarımızı arttırıyor. ”

LABORATUVAR VE TİYATRO SALONU YAPILACAK
Güney Rotarct Kulüp Başkanı Can Şerbetçi, geceden sağlanan gelirin Ayşe Atıl İlköğretim Okulu ile Akkapı İlköğretim Okulu’na laboratuvar, tiyatro salonu ve Atatürk Büstü yapımında kullanılacağını kaydetti.
Ünlü dansçı Ata Ivak’ın dans gösterisinin renk kattığı geceye katılan ünlü isimler de yaptıkları konuşmalarla, Özgecan Aslan’ın şahsında kadına yönelik şiddete karşı tepkilerini dile getirdiler.
Geceye katılan ünlü isimler ve sponsorlara plaket verilirken, Ece Apan’ın yaptığı ve kadına şiddet temasının işlendiği tablo kulübe gelir sağlamak amacıyla açık artırma ile satıldı. Açık artırmada, tablo Gülümsün Adalı tarafından 2 bin liraya satın alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.