TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya ile rekabet etmemiz gerekiyor

Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Boğa, Adana’da düzenlenen lider çiftçiler buluşmasında, dünyanın küçük bir köy haline geldiğini belirtti ve ekledi:

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dünya ile rekabet  etmemiz gerekiyor

 

 

 

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinin bağlı olduğu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği, bölge üreticilerinin birlik hizmetlerinden yararlanabilmesi amacıyla Adana Çiftçiler Birliği’nde bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Boğa, 4 ilde 107 kooperatifin bulunduğunu belirterek, ”Amacımız bize kayıtlı 55 bin üreticimize iyi verim alabilmesi için gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Çünkü dünya küçük bir köy haline geldi ve biz onlarla rekabet edebilmeliyiz.” diye konuştu.

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Bölgesi’ndeki 4 ilin bağlı olduğu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği, bölge üreticilerinin birlik hizmetlerinden faydalanabilmeleri adına yürüttükleri proje kapsamında Adana Çiftçiler Birliği Başkanlığı’nda, lider çiftçilerle toplantı düzenledi.

 

Toplantıda konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Hayati Boğa, “Müdürlüğümüze Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 4 ilimiz bağlı. Bu dört ilimizde 107 tane kooperatifimiz var. Devletin Çiftçi Kayıt Sistemine bu dört ilimizden 102 bin çiftçi kayıtlı. Bu çiftçilerimizin 55 bininin de bizde kaydı bulunmakta. Biz küçük ve orta ölçekli çiftçilere hitap ediyorduk. Şimdiyse lider çiftçi pozisyonunda ki büyük ölçekli işletmelere de kooperatiflerimizi anlatarak onları da hizmetlerimizden faydalandırmak istiyoruz” dedi.

 

150 yıllık mazisi var

Tarım Kredi kooperatiflerinin 150 yıllık mazisiyle Mithat Paşa’ya kadar uzanan bir üretici birliği olduğunu belirten Hayati Boğa, kooperatiflerin öncelikli kuruluş gayesinin, tarımsal üretimde bulunan çiftçilerin üretimde kullandıkları ve ihtiyaç duydukları her türlü tarımsal girdileri karşılamak olduğunu söyledi. Boğa, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Bizim en büyük kaynağımız çiftçilerimiz. Tarım Kredi çalışanları ve çiftçiler etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün. Bu yüzden diyoruz ki, Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçileri ve çalışanlarıyla Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi. Her tarım kredi çalışanın birinci gayesi gözünü bu topraklarda açan çiftçilerin tarımsal faaliyetlerine devam etmesini tutunmasını sağlayarak, geçimini devam etmesi.”

 

Dünya artık küçük bir köy

 

Her geçen gün tarımsal üretimin gittikçe zorlaştığını ifade eden Hayati Boğa, “Artık dünya küçük bir köy haline geldi. Dünya ile fiyat ve kalite anlamında rekabet etmemiz gerekiyor. Biz tarım kredi olarak çiftçimize ihtiyaç duydukları tarımsal girdilerin en kalitesini en uygun fiyatla temin etmeye çalıyoruz” diye konuştu.

 

Devletin her yıl başında çiftçilere özel sağladığı kredi imkanları olduğunu vurgulayan Hayati Boğa, “Tarımsal üretim üstü açık fabrika olarak nitelendirilebilir. Yani açık alanda üretim yapılıyor. Her türlü doğal afete karşı üretim yapılıyor. Yağmur az oluyor, kuraklık riski yaşanıyor. Yağmur çok oluyor sel, don ya da dolu oluyor. Dolayısıyla çiftçilerimizin desteklenmesi korunması ve bu tarımsal üretimde yalnız bırakılmaması gerekiyor” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.