TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da 51. Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

10 binde “1” kişi kitap okuyor

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da 51. Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.


 

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün katılımı ile Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa kurum- kuruluş temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, Türkiye’nin kitap okuma alışkanlığı bakımından diğer ülkelere oranla geri kaldığını belirtti.  Japonya’da toplumun yüzde 14’ü, ABD’de 12’si, İngiltere ve Fransa’da 21’i kitap okuduğunu savunan Tari, Türkiye’de ise 10 binde 1 kişi kitap okuduğunu savundu.

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana’da 51. Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün katılımı ile Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa kurum- kuruluş temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Burada bir konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, Türkiye’nin kitap okuma alışkanlığı bakımından diğer ülkelere oranla geri kaldığını belirtti.  Japonya’da toplumun yüzde 14’ü, ABD’de 12’si, İngiltere ve Fransa’da 21’i kitap okuduğunu savunan Tari, Türkiye’de ise 10 binde 1 kişi kitap okuduğunu savundu.

KÜTÜPHANALER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kütüphanelerin önemine değinen Tari, “Bilginin paylaşımına ve bilgi kaynaklarının korunup, zenginleşmesine olanak sağlayan kütüphaneler, insanlığın bilgi birikimini gelecek kuşaklara  aktararak, uygarlığın gelişimine  ışık tutmuştur. Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasında, toplumların  eğitim ve kültür düzeyinin yükseltilmesinde kütüphanelerin hayati katkısı vardır.” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmanın ardından Çukurova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri müzik dinletisi gerçekleşti. Sabancı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kitap okmanın faydalarını anlatan bir dinleti gerçekleştirdi. Daha sonra ise İl Kütüphanesi’nden 1 yıl boyunca en çok kitap alan Melisa Gönder, Onur Demir, Merve Köşkeroğlu, Kevser Asena Doğan, Mehmet Güven ve Fazilet Tülin Arı’ya ödül verildi. Kişilere ödüllerini Adana Valisi Mustafa büyük takdim etti.Daha sonra ise protokol mensupları kütüphane içerisinde açılan sergiyi dolaştı.

RAKAMLAR DOĞRU DEĞİL

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Büyük, Türkiye’de yaşayan vatandaşların az kitap okuduğuna dair rakamların doğru olmadığını savundu. Kitapların faydalı olması gerektiğini işaret eden Vali Büyük, Batılı toplumlar ve Japonlar’ın çok kitap okuduğunu kaydederek, “O kitaplara bir bakın, çok sıradan hikaye ve romanın belirli türleri, çok da faydalı olabilecek şeyler değil. Bizde fayda açısından bakıldığında, niteliği itibariyle biz daha iyi olmalıyız. Kitap bizim için çok önemli. Kur’an ne diyor? İlk emri, ‘Oku’ diyor. Kültürümüzde yaygın bir şekilde var. O nedenle kütüphane, kitap gibi kavramları yüceltmişiz, özel anlam vermişiz ki kitap dediğiniz zaman bunun ayrı değeri var” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.