TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bucaklardan CHP’ye oy çıkmaz

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Fatih Bucak, 1960’lı yıllarda Bucak ailesini sürgün eden CHP’ye sert eleştirilerde bulundu:

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bucaklardan CHP’ye oy çıkmaz

Bucaklardan CHP’ye oy çıkmaz

 

 

SEDAT ATİLLA

ŞANLIURFA-Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Fatih Bucak, Şanlıurfa’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Hilton Otel’de düzenlediği basın toplantısında Gazetecilerin sorularını yanıtlayan bağımsız aday Fatih Bucak, önemli açıklamalarda bulundu.

Bucak ailesinde de paralel yapı var.

Gazetecilerin amcasının oğlu Ali Murat Bucak’ın CHP’den aday adaylığını nasıl değerlendirdiğini sorusunu yanıtlayan Bucak ‘Nasıl devlet içerisinde paralel yapı varsa, ailelerin içerisinde de var. Bizim ailenin paralel yapısı Ali Murat Bucak’tır. Kendisi sonu hüsranla bitecek bir yarışın içerisine girmiştir. Ali Murat Bucak, şuan için aday adayı olduğu için CHP’de adaylık geçerliliği yok. Adaylığının geçerliliği olsa bile bizim önümüze herhangi bir engel teşkil etmiyor Daha önce dayısı Ferhat Karataş CHP’den 1. Sıra adayı idi. Ahmet Ersin Bucak ağabeyim de bağımsız adaydı. Şahsen benim kanaatim, ben aday olursam, dayım benim karşımda aday olmaz, olamaz. Burada kimin koltuk sevdalısı olduğu da ortaya çıktı. Biz ne fırtınalar, ne depremler gördük ama yine de ayaktayız. Kendi dünya görüşümle halkın desteği arkamda olduğu için siyasi hayatımda onun bana rakip olma ihtimalinin olmadığını beyan ediyorum.’ Dedi.

Bucak ailesinden CHP’ye oy çıkmaz.

Fatih Bucak CHP’nin Bucak ailesinin tabanına ters geldiğini de belirterek ‘1960 yıllarında Bucak ailesini sürgün eden CHP’ye Bucaklardan asla destek gelmeyecektir. Bizim ailede herkesin siyasi görüşünün ne olduğu ortaya çıktı. Biz muhafazakar, sağduyulu ve daha insanlarla iç içe olan bir tutum sergiledik. CHP’de olmamız mümkün değildi. CHP, ezanı Türkçeleştirerek okuttuğu için özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da her daim tepkiyle karşılanıyor. Bucak ailesinden CHP’ye oy çıkmayacaktır.’ Şeklinde konuştu.

7 Haziran’da ipi göğüsleyeceğim.

7 Haziran’da halkın desteği ile bağımsız aday olarak meclis gideceğini de ifade eden Bucak ‘Seçim çalışmalarımı soluksuz sürdürüyorum. Seçim ziyaretlerime ailemden başladım. Öncelikle birlik ve beraberliğimizi topluma lanse ettik. Babam rahmetli Mehmet Celal Bucak 12 Eylül ihtilaline kadar milletvekiliydi. Babam dürüstlüğünden taviz vermeyen, sofrası her daim yerde olan, kapısı herkese açık olan, toplumda sevilen sayılan bir insandı. Babamdan sonra yine aile büyüklerimizden Sedat Edip Bucak siyasi hayatına milletvekili olarak devam etti. Daha sonra Ahmet Bucak ağabeyim bağımsız olarak milletvekili oldu. Küçümsenmeyecek derece bir oy potansiyeline ulaştı ama sistemde çıkması gerekmiyordu diye milletvekili olamadı.2015’te Ahmet Bucak ağabeyimin aday olmadığını öğrendim. Çayda dem, askerde kıdem, bu işler sırayla, daha sonra sıra bana geldi ailemizde. Adaylığım konusunda görüştüğüm en merkezi yer rahmetli Hakkı amcamdır. Amcamın isteği ve talebidir benim milletvekili olmam. Amcam oğlu Sedat Bucak ağabeyim milletvekili olduğu dönemde Hakkı amcam bana ‘Fatih senin yaşın tutmuyor. Tutsaydı seni milletvekili olarak partide görmek isterdim. Sana o zaman kardeşimin ismi Mehmet diye hitap edecektim’ demişti. Sonuç itibariyle benim babam milletvekiliydi. Burada bir hak hukuk varsa, benim hakkımdır aday olmak. Sedat Bucak ağabeyim siyasi platformda gözükmek istemiyor. Bu yüzden de aday olmuyor. Ailemizin ileri gelenleri ve büyükleri adaylığım konusunda hem fikir ve benim yanımdadırlar. ‘ dedi.

Milletvekili olursam güçlü partiye geçmeyeceğim.

Bağımsız aday Bucak, milletvekili olması halinde güçlü olan bir iktidar partisine geçmeyeceğini de açıkladı. Mazlum ve güçsüz bir partiye geçebileceğini belirten Bucak, güçlü bir partiye geçmeyi ahlaki bulmadığının altını çizdi.

Bütün devrimleri gençlik hareketleri başlatır.

Şimdiye kadar ki süreçte gençlerin desteğini de aldığına dikkat çeken Bucak ‘Dünya’nın her yerinde bütün ayaklanmaları, bütün devrimleri gençlik hareketleri başlatır. Bugün 1789 Fransız Devrimi, 1917 Bolşevik devrimi, 1959-60 Küba devrimi gençlik hareketleriyle olmuştur. Gençlik konusunda büyük ve dinamik bir toplum var. Sağ olsunlar kardeşlerim bizi de çok severler. Allah razı olsun gençlerimizden, bizi ileride sandık başlarında yalnız bırakmayacakladır. Bizim ki seçimden ziyade, ivme kazanan bir hareket, devrim ve harp niteliğini buldu.’ Dedi.

Oy hedefini açıkladı.

Bucak basın toplantısında hedeflediği oy oranını da açıkladı. Siverek’te 35 bin oy almayı hedeflediklerini vurgulayan Bucak ‘Toplamda minimum 46 bin oy bekliyorum. Bunun için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Ailemizin daha önce kırdığı başarılı oy rekorunu egalere etmeye çalışacağım. İnsanlarımızın nefretini kazanmadan, itici olmadan ve sabahın erken saatlerindeki sesli propaganda araçlarını uygunsuz saatlerde kullanmadan, hem kitlesel hem de görsel kirlilik yaratmadan insanlarımızın rızalarını ve dualarını alacağız’ dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.