TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Portakal Çiçekleri açmaya başladı

Adana’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, Yüreğir Kültür Merkezi ve Seyhan Kültür Merkezi’nde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Portakal Çiçekleri açmaya başladı

Portakal Çiçekleri açmaya başladı

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, Yüreğir Kültür Merkezi ve Seyhan Kültür Merkezi’nde başladı.

Seyhan ve Yüreğir İlçe Belediyeleri’nin katkısı ile düzenlenen etkinlikler sabah saatlerinde karnavala katılmak isteyen genç, yaşlı, çocuk her yaştan kişi Kültür Merkezlerine akın etmesi ile başladı.  Yüreğir Kültür Merkezi’nde siyasi ve askeri erkanında bulunduğu festivalin açılış programında bir birinden değişik showlar yer aldı. İlk olarak müzik dinletisi ile başlayan karnaval, daha sonra küçük balerinlerin dans gösterileri ile devam etti. Portakal çiçeği şeklinde dizayn edilen kıyafetleri ile dans eden minikler tüm alkışları üzerlerine toplamayı başardı. Ardından ise yine çocukların roman havası dans gösterileri gerçekleşti. Adana’nın yerel sanatçılarından Ali Turaç festivale katılanlara konser verdi. Birbirinden hareketle eserlerini seslendiren Turaç, festivale katılanlara keyifli anlar yaşattı. Festivalde ev hanımları günün anlam ve önemini anlatan elişi ürünlerini sergiledi. Birbirinden renkli hediyelik eşyaların bulunduğu stantlar tam not aldı.

ADANA İÇİN ÖNEMLİ FESTİVAL

Yüreğir Beledi Başkanı Mahmut Çelikcan, Portakal Çeçeği Karnavalı’nın Adana için çok önemli olduğunu söyledi. Ülkede yapılan ve sokaklara taşan tek festivalin bu festival olduğuna dikkat çeken Çelikcan, “Bu sene 3. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 3.’sünü yaşıyoruz.  Bu karnaval hem Adana’mız için çok önemli, hemde Adana’mızın Türkiye’de tanıtımı açısından önemli bir etkinliktir. Türkiye’de yapılan sokaklara taşan ilk karnavaldir. Önemli olan vatandaşların bu etkinlikte sanatçılarla beraber olması. Halkın 3 günde olsa bir araya gelip  güzellikleri paylaşması önemli bir şey. Birde biliyorsunuz Nisan ayı portakal içeğinin açtığı bir ay. Çiçek kokularının etrafa yayıldığı bir ay ve bu güzelliğin  insanların devam ettirmesi konsunda önemli bir etkinlik bizde bu sene  hem Kültür Merkezi’nde, hemde Yüreğir’in çeşitli yerlerinde  bu etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz.  İnşallah bu etkinlikler ülkemizde Adana’mızı daha olumlu tanıtacaktır.” dedi.

SEYHAN GÖZ KAMAŞTIRDI

Seyhan Belediyesi’ndeki program da göz kamaştırdı. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde başlayan etkinlikler kapsamında yiyecek, içecek, mefruşat, hediyelik eşya, karnaval aksesuarları ve canlı performansların sergilendiği bir gösteri gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında yöresel halk oyunu gösterileri ve Latin dansları gösterileri düzenlendi. Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı'nın kent için çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Karalar, "Bizler böyle karnavalların şehre pozitif enerji katacağını düşünüyoruz. Adana turizmden gerekli payı alamıyor bu karnavalın şehrimizin tanıtılmasına önemli katkılar koyduğunu bildiğimiz için de bu karnavala sponsor olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

FESTİVALDE NELER OLACAK

Etkinlikler kapsamında, 3 Nisan Cuma günü ise saat 20.00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda Selda Bağcan konseri düzenlenecek. 4 Nisan Cumartesi günü ise Yaşar Kemal'i anma programı gerçekleştirilecek. Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen anma programı saat 14.30'da başlayacak. 5 Nisan Pazar günü saat 08.30'da Seyhan Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında saat 08.30'da Mıdık-Hadırlı Kavşağı'nda başlayacak etkinlikte vatandaşlar portakal bahçeleri arasında 'pazar yürüyüşü' yapacak ve yürüyüşün ardından mangal keyfi gerçekleştirecek. 10 Nisan Cuma günü ise Serkan Kösedağ ve Gripin sahne alacak. Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek olan konser saat 19.00'da başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.