TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevinci dünyalara değer

MARDAV’dan engelli hemşehrilerine tekerlikli sandalye desteği

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sevinci dünyalara değer

Sevinci dünyalara değer

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana'daki Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (MARDAV) tarafından ihtiyacı olan engelli Mardinli vatandaşlara tekerlikli ve akülü tekerlikli sandalye hediye edildi.

Adana’da yaşayan rahatsızlıkları nedeni ile yürüme engeline yakalanan Mardinli hemşehrilerini Adana'daki Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (MARDAV)  unutmadı. Kendilerine daha önce talepte bulunan ve engellerinin bulunduğuna dair rapor ve benzeri belgeleri arz eden engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını hızlandıran MARDAV yönetimi, ilk olarak Barbaros Mahallesi’nde askerlik görevini yaptıktan sonra EMS Hastalığına yakalanan Yakup İşleyen’e akülü tekerlikli sandalye hediye etti. Bizzat MARDAV Başkanı Osman Göktekin ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın tarafından götürülerek akülü tekerlikli sandalye İşleyen Ailesine teslim edildi. Akülü tekerlikli sandalyesini teslim alan Yakup İşleyen, MARDAV yönetimine teşekkürlerini sundu.

Ardından ise Yenibey Mahallesi’nde oturan felçlik geçiren Vesile Yüksekdağ’ın evine gidilerek burada 65 yaşındaki hasta kadına tekerlikli sandalye hediye edildi. Tekerlikli sandalyesini MARDAV Yönetiminden alan yaşlı kadın konuşma engeli olduğu için bağırarak, dua ederek sevincini yaşaması dikkatlerden kaçmadı. MARDAV Başkanı Osman Göktekin, hem şehrilerine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Engelli hemşehrilerinin talebi üzerine vakıf olarak böyle bir girişimde bulunduklarını anlatan Göktekin, “Engelli hemşehrilerimizin mutluluğu bize dünyaları verdi. Vakıfımız ihtiyacı olan hemşehrilemize bu şekilde hizmetler veriyor. Vakfımıza talep geliyor. Dilekçe yazıp raporlarını ibraz ediyorlar. Bizde bunu değerlendiriyoruz. Gerçekten ihtiyacı olan hemşehrilemize akülü tekerlikli sandalye ve tekerlikli sandalyelerini isteğe bağlı alarak kendilerine hediye ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.