TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörü cübbeleriyle protesto ettiler

Adana'da hakim, savcı ve avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesini üzerlerindeki cüpbelerle basın açıklaması yaparak protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Terörü cübbeleriyle protesto ettiler

  Terörü cübbeleriyle protesto ettiler

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana'da hakim, savcı ve avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesini üzerlerindeki cüpbelerle basın açıklaması yaparak protesto etti.

 

Adana Adliyesi binası girişinde toplanan savcı ve hakimler, "Alçak terör saldırısını lanetliyoruz" yazılı pankart açtı. Ardından burada bir açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, saldırının Türkiye'deki hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme ve gözdağı verme girişimi olduğunu kaydetti. Yapılan saldırının alçakça bir terör eylemi oduğunu işaret eden Yeldan, “Terörün inancı, felsefesi olmaz. Terör, düşüncenin öz suyunu emer, kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak; milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıdığı ve geride kalanların emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, merhum şehidimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Yargı camiamızın ve milletimizin başı sağolsun" dedi.

Öte yandan Adana Barosu’na bağlı avukatlarda yaşanan terör olayıyla ilgili basan açıklaması yaptı. .Adana Eski Adliye binası önünde basın açıklaması yapan Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Türkiye’nin en büyük adliyesinde meydana gelen bu olayın bir kez daha güvenlik zafiyetinin ortaya çıkardığını söyledi. Çıtırık, "Devletin cumhuriyet savcısını koruyamaması büyük bir zafiyettir. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri sağ olarak yakalama ihtimali varken, eğer ölümle bu eylem sonuçlandırılmışsa; sağ olarak yakalama ihtimali varken icranın kendisini yargı erki yerine koyarak, o kişilerin canlarını almasını da doğru bulmamaktayız." diye konuştu.

Çıtırık, "Avukat cübbesiyle ve sahte avukat kimliğiyle bu eylem gerçekleştirilmiştir.” iddialarına “Biz avukatlara yönelmiş olan bu kara propagandayı sorumluğu ortadan kaldırmak için bir algı operasyonu yapmak isteyenleri de kınıyorum.” sözleriyle tepki göstererek, “Ülkemizin her zamankinden daha fazla iç barışa ihtiyacı bulunmaktadır. Kan ve gözyaşından ve terör eylemlerinden kimseye bir fayda gelmemiştir.” ifadelerini kulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.