TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ersel Kaya’ya tahliye

Kullandığı aracın kanala uçmasıyla 2 genç kızın ölümüne neden olan ve 7 ay hapis yatan genç son duruşmasına çıktı:

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2015 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2015 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ersel Kaya’ya tahliye

Ersel Kaya’ya tahliye



ADANA (İHA) - Adana’da kullandığı otomobilin Seyhan Nehri’ne uçması sonucu 2 genç kızın yaşamını yitirmesine neden olan sürücü, taksirle ölüme neden olma suçundan yargılandığı mahkemede 5 yıl hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.
Özdemir Sabancı Bulvarı'nda 2 Eylül 2014'te meydana gelen kazada, Ersel Kaya (19) yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Hızın almayan otomobil, daha sonra Seyhan Nehri’ne uçtu. Otomobil sürücüsü Ersel Kaya ile arkadaşları Mehmet Erdinç Kürklü (18) ve Eren Köçükgöde (19) yüzerek kurtuldu. Berfin Alçiçek (18) ile Ceren Kurülük (19) ise hayatını kaybetti. Gözaltına alınan ve 0.32 promil alkollü olduğu belirlenen Ersel Kaya, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' ve 'alkol veya uyuşturucu etkisi altındayken araç kullanma' suçlarından Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan Ersel Kaya, sağ ön koltukta oturan Berfin Alçiçek'in direksiyona müdahale ettiğini ileri sürerek, "Çorbacıya gitmeden önce Ceren'in evinde alkol almıştım. Fakat ben bir iki yudum tadına bakmıştım. Onlar alkol aldılar. 100 kilometre hızla gidiyordum. Berfin direksiyona yapışıp, sağa kırınca ben de sola doğru kırdım. Refüje vurunca tekrar düzeltmek için direksiyonu kırdığımda iyice hakimiyeti kaybettik ve nehre uçtuk” dedi. Son sözü sorulan Kaya, ölen her iki kızın ailesinden özür dilediğini, böyle olmasını istemediğini söyledi.
Mahkeme heyeti, Ersel Kaya'yı asli kusurlu bularak taksirle ölüme neden olma suçundan 7 yıl hapse çarptırdı. Duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasında indirim uygulanarak 5 yıl 10 ay ceza verilen Kaya, temyiz süreci nedeniyle tahliye etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.