TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YARGI TEMSİLCİLERİ ŞANLIURFA'DA BULUŞTU

Türkiye Adalet Akademisi tarafından “Etkili Soruşturma Teknikleri Meslek İçi Eğitim Semineri” düzenlendi. Vali İzzettin Küçük, “Etkili Soruşturma Teknikleri” seminerine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen HSYK Başkan Vekili Metin Yandırmaz ve beraberindekileri makamında kabul etti. Bir otelde düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Metin Yandırmaz, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, hâkimler ve savcılar katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
YARGI TEMSİLCİLERİ ŞANLIURFA'DA BULUŞTU

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA (İLKHABER) -Türkiye Adalet Akademisi tarafından “Etkili Soruşturma Teknikleri Meslek İçi Eğitim Semineri” düzenlendi.

 

Bir otelde düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Metin Yandırmaz, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, hâkimler ve savcılar katıldı.

 

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, geçtiğimiz günlerde terör saldırısıyla hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı anarak Allah’tan rahmet diledi. Başsavcı Kuş, adaletin sağlanmış olmasından ziyade; adaletin etkin, verimli, isabetli ve hızlı sağlanmış olmasının önemli olduğunu kaydetti.

 

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Metin Yandırmaz’da yaptığı konuşmada; şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a rahmet dileyerek, yapılan saldırıyı HSYK olarak şiddetle kınadıklarını belirtti. Yapılan saldırının Türk Milletine ve Cumhuriyeti’ne yapılmış bir saldırı olduğunu sözlerine ekleyen Yandırmaz, saldırıyı düzenleyenlerin asla hain emellerine ulaşamayacaklarını dile getirdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından programa ara verildi. Aranın ardındansa Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Selami Turabi tarafından “Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmeleri Işığında Etkili Soruşturmanın Genel İlkeleri” konulu sunum gerçekleştirildi. Seminerin, 19 Nisan tarihine kadar süreceği bildirildi.

 

Vali İzzettin Küçük, seminerin açılış programının ardından Etkili Soruşturma Teknikleri seminerine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen HSYK Başkan Vekili Metin Yandırmaz ve beraberindekileri makamında kabul etti. Vali Küçük misafirleriyle makamında bir süre görüşerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Küçük daha sonra misafirlerine teşekkür ederek onları kapıda uğurladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.