TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİDYATLILAR FESTİVALE RENK KATTI

Geleneksel olarak düzenlenen 2. Mersin Kültür Festivali gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej Yürüşü’ne Midyatlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri katılarak festivale renk kattı. Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) tarafından Biz Mersin'iz, Mersin Türkiye'dir sloganıyla düzenlenen 2. Mersin Kültür Festivali, Mersin Tren Garı önünde başladı. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Midyatlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni standını ziyaret eden Vali Çakacak, birada Dernek Başkanı Zeynel Acat ve yönetimi ile bir süre sohbet etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MİDYATLILAR FESTİVALE RENK KATTI

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Geleneksel olarak düzenlenen 2. Mersin Kültür Festivali gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne Midyatlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri katılarak festivale renk kattı.

Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) tarafından Biz Mersin'iz, Mersin Türkiye'dir sloganıyla düzenlenen 2. Mersin Kültür Festivali, Mersin Tren Garı önünde başladı. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşe, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan, MEBİDER Başkanı Aytekin Kemik, Midyatlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Zeynel Acat ve 60 ili temsil eden çeşitli dernek ve kuruluş temsilcileri katıldı.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

Türk Chopper Motor Kulübü ve Osmaniye Belediyesi'ne ait Mehter Takımı'nın da katılarak renk verdiği kortej yürüyüşünde, çeşitli çizgi film karakterlerinin kıyafetlerini giyen animatörlerin olduğu görüldü.

AMAÇ FARKLI KÜLTÜRLERİN BİRBİRİNİ TANIMASI

Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEDİBER) Başkanı Aytekin Kemik, açılış konuşmasında insanların kaynaşması, farklı kültürlerin birbirini tanıması amaçlı 2. Mersin Kültür Festivali’ni düzenlediklerini aktardı. Kemik, “Biz Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği olarak Mersin'in farklı renklerin Mersin'deki kaynaşmanın güzel olacağını sergileyelim istedik. Çok büyük emek sarf edildi. Ufak tefek hatalarımız olabilir. İnşallah altından başarıyla kalkacağımızı düşünüyoruz. Üç gün sürecek programda Mersin'e göç eden vatandaşların huzur ve barış içinde yaşadığını kamuoyuna sergilemek istedik. Mersin'e farklı yörelerden gelen insanların ortamını görsünler istedik. Bu festivalin birincisi 2013 yılında olmuştu. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum."  dedi.

FARKLI DİNLER, FARKLI MİLLİYETLER VAR
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu festivalin Mersin'deki çok renkliliğin, birlikteliğin, beraberliğin var olan sembolünü bugüne taşımanın açılımı olacağını aktardı. Mersin tarihi boyunca çok dilli, çok milliyetli bir yaşamın barış şehri olduğunu kaydeden Tunçsu, “Bu şehrin mezarlığında bile farklı dinler, farklı milliyetlerin yaşadığı ve bu şekilde olan tek yerdir. Bu şehrin topraklarında birliktelik, barış var. Türkiye'nin Doğusundan, Güneydoğusuna, kuzeyine, Orta Anadolu'ya kadar en azından derneklerin şehrimizde bulunduğunu ve bu birlikteliği, beraber yaşama geçirdiğini görüyoruz. Bu bize şunu ifade ediyor. Evet farklı kültürleri, farklı renkleri, farklı örf ve adetleri yaşıyor ama bunu Mersin için kullanıyoruz, Mersin için kullanmamız lazım." diye konuştu.

60 İLDEN KATILIM

MEBİDER tarafından düzenlenen festivale bu yıl 60'a yakın ilden hemşehri dernekleri veya kültür derneklerinin katıldığını söyleyen Vali Özdemir Çakacak, “Mersin Türkiye'nin küçük bir örneği. Bugün açılışını yaptığımız bu festivalde ülkemizin dört bir yanının kültürünün ilimizde bu festivalle bir kez daha yaşatacağız. Biz öyle bir ülkeyiz hangi konuda olursa olsun sahip olduğumuz bu farklılıklar bizi zenginleştiren hususlar. Bu farklılıklarımızın birlik ve beraberliğimizi nasıl pekiştirdiğini, nasıl zenginleştirdiği hep birlikte yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ KURDALESİ KESİLDİ

Konuşmaların ardından festivalin açılış kurdalesi kesildi. Daha sonra ise, Mersin'e değer katanlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki protokol mensupları alanda kurulan 60 ilden gelen 80 standı dolaşarak bilgiler aldı.

VALİ ÇAKACAK MİDYATLILAR STANDINDA

Midyatlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği’i standını ziyaret eden Vali Çakacak, birada Dernek Başkanı Zeynel Acat ve yönetimi ile bir süre sohbet etti. Mardin’in meşhur telkari ürünlerini inceleyen Vali Çakacak’a dernek olarak beğendiği bir tespih hediye edildi. Vali Çakacak, Midyatlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ne teşekkürlerini sunarak başarının devamını diledi.

ACAT: KÜLTÜRLER KAYNAŞIYOR

Midyatlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Zeynel Acat, Festival’in bütün kültürleri bir araya getirerek kaynaştırdığı bir etkinlik olduğunu söyledi. Acat, sözlerini şöyle sürdürdü; “Festivale Mityatlılar olarak 2. defa katılıyoruz. Birincisinde de yer almıştık. İlkinde Semir Ortaç ve Saz Grubu’muzu getirmiştik biliyorsunuz. Şimdide Bahramo ve Ekibi geliyor. Çok  güzel bir olay bütün kültürlerin kaynaştığı bir araya geldiği ayrımcılığın olmadığı bir festival. Umarım bu her zaman devam eder. Emeği geçen insanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Valimize standımızı ziyaret ederek bizlerle sohbet edip Telkari ürünlerimize baktı. İlgisinden dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.