TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AVUKA’YA ONUR ÖDÜLÜ

Geçtiğimiz yıl yapılan ve bu yıl tekrarlanan “Kültür Sanat, Edebiyat, Mimarlık ve Turizm tanıtım ile Girişim yatırım, turizm emekçileri” olmak üzere 4 kategoride yapılan Onur ödülü düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
AVUKA’YA ONUR ÖDÜLÜ

MARDİN (İLKHABER) -İzala Oteli’nde yapılan törende Vali Vekili Ali Güldoğan, Mardin eski Valisi, Danıştay 10. Dairesi’nden iki hafta önce emekli olan Mustafa Temel Koçaklar, Cumhurbaşkanlığı eski genel sekreteri  MARSEV Başkanı Vali Kemal Nehrozoğlu, MARSEV Yönetim Kurulu Genel Sekreteri, emekli General Yılmaz Ölçen, Deniz Komutanlığı’ndan emekli General Aziz Öztürk, İstanbul MAREV yönetim kurulu üyesi Bülent Ensari, Kadir Çankırı, Fuat Kavas, Edip Yenigün, Kabala Belediyesi eski Başkanı iş adamı Şakir Nuhoğlu, Prof. Dr. Kadir Cankeskinbora, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dilek Cindioğlu, MAÜ Genel Sekreteri Şahin Arpağ, yardımcısı Muzaffer Paşaoğlu, Defterdar Zafer Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MARSEV Başkanı Nevrozoğlu, onur ödülü vermenin amacının şehri ve Mardin insanlarını en iyi tanıtılmasının yanı sıra yıllarını Mardin hizmetinde çalışan insanların ortaya çıkması olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Oluşturulan geçici kurul hizmet alanında, turizm alanında yapılan yatırımları tespit ederek ödül almaya hak kazananları tespit etti. 2000 yılından, 2006 yılına kadar Mardin valiliğini yürüten ve Mardin’e olan üstün hizmetlerinden ötürü valimiz Mustafa Temel Koçaklar onur ödülüne layık gördü. Fırçası ile Mardin’in güzelliklerini resimleyen  Ressam  İsmet Yedikardeş, Mardin’in tanıtımında yıllardır fotoğraflarıyla emek veren ve yurt içinde ve yurt dışında defalarca sergi açan gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka, turizm alanında yatırım yapan Mardin Belediyesi eski Başkanı Metin Pamukçu ile milli bir oyun olarak kabul edilen ”Reyhani Saz “gurubu  hizmet onur ödülüne layık görüldü.”’

Mustafa Temel Koçaklar’a ödülünü veren Vali Vekili Ali Güldoğan, ”Her zaman saygı ile kendisinden bahsedilen eski valimizin onur ödülünü vermem benim için bir mutluluktur.” dedi.

İsmet Yedikardeş’e ödülü Kemal Nehrozoğlu verirken, törene torunu ile gelen temsilcimiz Adnan Avuka’ya ise ödülünü iş adamı MAREV İstanbul yönetim kurulu üyesi Yunus Kalaycıoğlu verdi. Metin Pamukçu’ya ödülünü ise emekli general Marsev genel sekreteri Yavuz Ölçen verdi.

Ödül töreninde duygularını açıklayan Adnan Avuka, ”Ömrüm var olduğu müddetçe Mardin’in tarihi güzelliklerini, gelenekleri ve insanların yaşamlarını onu eden sergileri açmaya devam edeceğim. Yeter ki ”Ben Mardinliyim ve Mardinli oluşumla iftihar ediyorum” diyenler Mardin’e benim kadar sahip çıksınlar, desteklesinler. Burada yaşayan dinlerin varlığını Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice, Ermenice dillerinin değerini bilmek gerekir.” dedi.

ADNAN AVUKA KİMDİR?

Adnan Avuka, Mardin Merkez Savurkapı Mahallesi’nde 1950 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mardin’de tamamladı. Okul yıllarında atletizm sporuna olan ilgisi, Türkiye genelinde oldukça iyi dereceler almasını sağladı. Halen atletizmde milli hakemdir.
1966 yılında gazeteciliğe amatör olarak başladı. Türk Haberler Ajansı, Yeni İstanbul Gazetesi, Tercüman Gazetesi, TRT ve Hürriyet Haber Ajansı’nda görev yaptı. 15 kez “Yılın Gazetecisi” seçilirken, çektiği fotoğraflar “Yılın Fotoğrafları” kategorisinde yer aldı. 165 adet çeşitli sertifika ve ödülü bulunuyor.

Yurt içinde; İstanbul 7, Ankara ve  İzmir’de 5, Gaziante, Adana 1’er ve Mardin’de olmak üzere toplum 43 fotoğraf sergisi vardır.

Yurt dışında; Viyana’da, Suriye Arap Cumhuriyeti  Halep’te 2, Suriye’nin başkenti Şam’da, Mısır’ın başkenti Kahire’de ve ABD’de de 1 defa fotoğraf sergisi açtı.

Adnan Avuka, 3 yıl başkanlık yaptığı Atatürkçü Düşünme Derneği Mardin Şubesi kurucusu ve Türk Spor Yazarları Mardin temsilcisidir. Halen Doğan Haber Ajansı ve Cumhuriyet Gazetesi Mardin İl Temsilciliği ile Güney Hâkimiyet, İlkhaber, Hürses ekonomi, Mardin’de yayınlanan mahalli gazetelerin haber ve foto muhabirliğini yapmaktadır. “Uygarlığın Sesi, Tarihin Tanığı Mardin” isimli tanıtım CD’si bulunmaktadır. Ayrıca Türkçe, İngilizce ve Süryanice Mardin’i tanıtan kitabı vardır. Kitabının 8. Baskısı geçen yıl yapıldı. Turizme olan katkılarından dolayı Turizm Bakanlığı tarafından plaketle ödüllendirildi.
Adnan Avuka, evli, üç çocuk ve üç torun sahibidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.