TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. MERSİN KÜLTÜRLER FESTİVALİ SÜRÜYOR

Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği’nin (MEBİDER), Mersin Valiliği himayesinde düzenlediği 2. Mersin Kültürler Festivali, ikinci gününde de renkli etkinliklerle devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
2. MERSİN KÜLTÜRLER FESTİVALİ SÜRÜYOR

MERSİN (İHA) - Mersin’deki hemşehri ve kültür derneklerinin kendi yörelerine özgü oyunlar, konser ve yöresel tatlarını bir araya getirildiği, Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen festivalde kurulan stantlarda yöresel yemekleri de Mersinlilerle buluşuyor. Dün başlayan festivalin ilk akşamında, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldız Çam sahne alarak, Mersinlilere unutulmaz anlar yaşattı. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konseri de yine festival ziyaretçileri tarafından beğeni ile izlendi.
Festivalde çocuklar da unutulmadı. Çocuklar, kendileri için hazırlanan gösteri ve animasyonlarla doyasıya eğlendi. Maskotlar çocuklarla birlikte dans ederken, masal kahramanları yüz boyama etkinliğiyle miniklerin yüzlerini renklendirdi. Festivalin akşam programında sahnelenen illüzyon gösterisi ise küçükler kadar büyükleri de eğlendirdi.
Festivalde bugün de hemşheri derneklerinin oyunları ve konserleri ile ziyaretçiler keyifli anlar yaşamaya devam ediyor. 2. Mersin Kültürler Festivali, yarın akşam sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.