TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OSB düzenleme yasası çıkmalı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Organize Sanayi Bölgeleri üst yönetimiyle yaptığı iştişare toplantısında, sorunlar masaya yatırıldı ve görüşlerini açıkladı:

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2015 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
OSB düzenleme yasası çıkmalı

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, OSB Üst Kuruluşu yöneticileriyle Şanlıurfa OSB’leri istişare toplantısına katıldı.

 

Bir otelde düzenlenen toplantıya Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; OSB Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Vali Yardımcıları Aylin Kırcı Duman, Mehmet Keklik ve Uğur Sezer, Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek, Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin,Konya Organize Sanayı Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Ankara OSTİM Başkanı Ahmet Kaya, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Selim Yedikardeş, Samsun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tütüncüoğlu, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Altay, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ünsal, 10'a yakın organize sanayi bölgesi müdürü, OSBÜK Yönetim Kurulu üyeleri ile sanayici ve iş adamları katıldı.

 

Toplantı, Türkiye’deki OSB’ler hakkındaki brifingle başlarken, Şanlıurfa OSB Müdür Oktay Yaşar tarafından da Şanlıurfa OSB’leri hakkında sunum gerçekleştirildi. Sunumların ardından Vali İzzettin Küçük ve OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

Soruları yanıtlamadan önce bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, “Türkiye’de ekonomik büyümeyle ilgili sorunlar sıralanırken tasarruf oranlarının yetersizliği, sermaye girişinin azlığı gibi nedenler sıralanır. Benim kanaatimce birinci sorun işlerin çok yavaş yürümesidir.” dedi.

 

Organize Sanayi Bölgelerini daha kurumsal ve müessese haline getirmek için mevzuat düzenlemesi yapılması gerektiğini söyleyen Vali Küçük; konut sorununu çözmek için çıkarılan TOKİ yasası gibi bir düzenlemenin organize sanayi bölgelerine de uygulanmasının işleri hızlandıracağına inandığını kaydetti.

 

Soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda ise Vali İzzettin Küçük tarafından OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’na günün anısına hediyeleri takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.