TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm bilinci oluşturulmalı

Roma İmparatorluğu döneminde 384 yılında yapılan Adana'nın Seyhan Nehri üzerinde bulunan Taşköprü 'Dünyanın en eski köprüsü' ünvanını taşıyor. Ancak kentimizde bulunan bu köprü turizm amaçlı bir türlü kullanılamıyor. Üzerinde seyyar satıcıların yer aldığı tarihi Taşköprü, bazı zamanlar amatör fotoğrafçıların tercih ettiği alanlardan biri oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2015 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Turizm bilinci oluşturulmalı

Türk Kültür Sanat Sen Adana İl Temsilcisi Atilla Andırın toplumun turizm bilincinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.  Yeni yapıların içinde tarihi yerlerin kaybolduğunu hatırlatan Andırın, “Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak şuan kullanılan dünyanın en eski köprüsü Taşköprü imajını değerlendirmek amaçlı hazırlanan büroşürlerde yer alıyor zaten. Daha çok burada seyyar satıcıların bulunması belediyelerin görevi güdümünde. İlk olarak toplumun turizm bilincinin geliştirilmesi lazım. Malesef bu bizde yok.” dedi

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Roma İmparatorluğu döneminde 384 yılında yapılan Adana'nın Seyhan Nehri üzerinde bulunan Taşköprü  'Dünyanın en eski köprüsü' ünvanını taşıyor. Ancak kentimizde bulunan bu köprü turizm amaçlı bir türlü kullanılamıyor. Üzerinde seyyar satıcıların yer aldığı tarihi Taşköprü, bazı zamanlar amatör fotoğrafçıların tercih ettiği alanlardan biri oluyor.

Türk Kültür Sanat Sen Adana İl Temsilcisi Atilla Andırın toplumun turizm bilincinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.  Yeni yapıların içinde tarihi yerlerin kaybolduğunu hatırlatan Andırın, “Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak şuan kullanılan dünyanın en eski köprüsü Taşköprü imajını değerlendirmek amaçlı hazırlanan büroşürlerde yer alıyor zaten. Daha çok burada seyyar satıcıların bulunması belediyelerin görevi güdümünde. İlk olarak toplumun turizm bilincinin geliştirilmesi lazım. Malesef bu bizde yok. Bu yapılırsa çok daha verimli şeyler ortaya çıkar. Yeni yapıların içinde önemli yapılarımız kayboluyor. Bilinçli olursak çok daha verimli şeyler ortaya çıkacaktır. Önce insanın bilinçlendirilmesi gerekli. “ dedi.

Sadece Tarihi köprünün değil, turizm için Adana’nın fiziki bütün imkanlara sahip olduğunu hatırlatan Andırın, “Tabiki Adana değerlerine sahip çıkmalı. Turizme açık bir şehir Adana. Turizmin bütün imkanları kentimizde mevcut ancak değerlendirme aşamasında çok ciddi çalışmalar var. Karataş’ta çok güzel sahillerimiz var. Birden derinleşen değil, kumsal olarak genişleyen bir sahilimiz var. Adana ve çevre illerin turistleri dışında başka turist çekemiyoruz. İnsanlar dünyanın en eski köprüsünde yürüyüşler düzenleyebilir. Adana’da trizmin gelişmesi için halkın bilinçlendirilmesi gerekli. Güçlü bir lobi kurulmalı. Güçbirliğine ihtiyacımız var. “Dünyanın en eski köprüsünde yürümek istemez misiniz” şeklinde bir kampanya gerekli” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.