TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç kağıt görünce karşı çıkalım

ADD Genel başkanı Çölaşan, Çukurova Belediyesi’nin etkinliğinde AK Parti’ye yüklendi ve vatandaşları uyardı:

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2015 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Üç kağıt görünce karşı çıkalım

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Belediyesi’nin etkinliğinde konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Yalancı anketlerle AKP’yi yine yüksek gösterecekler ama oyları düşüyor; onun için yine üçkâğıt yapacaklar” dedi ve halka ,“Herkes sandığa gitmeli, geçerli oy kullanmalı, 5’ten sonra sandıkta beklemeli, üçkâğıdı görünce karşı çıkmalı, kavga etmeli” diye çağrıda bulundu.

“BİR GECEDE HÂKİMLERİ DEĞİŞTİRDİLER”

Çukurova Belediyesi’nce “Her Ayın 19’unda Saat 19.00’da” adıyla düzenlenen etkinliğe katılan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, demokrasinin tarihsel gelişimini Batı ülkeleriyle kıyaslayarak anlattığı konuşmasında “Çoğunluğun yönetim hakkı vardır ama keyfi değildir. Tayyip Erdoğan ‘vesayet var’ diyor. Ne vesayeti? O vesayet değil kural, hukuk ve iktidarın her demokrasideki sınırlamasıdır” dedi. “Bağımsız değil” dedikleri dönemde Danıştay’da hâkim olarak çalıştığını hatırlatan Çölaşan, “Danıştay’da bile üç kez değişiklik yaptılar, sorgu hâkimliklerini bile bir gecede değiştirdiler; çünkü yargıya hiçbir şekilde güvenmiyor, kendi adamlarını yerleştirmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“BOYA GİTTİ, BARAJ İLE İKTİDAR GELDİ”

12 Eylül darbesini yapan askeri cuntanın hazırlattığı anayasayla bölge ve ülke barajı uygulaması getirildiğine dikkat çeken ADD Genel Başkanı Çölaşan, darbe, vesayet diyerek kötüledikleri 12 Eylül rejiminin getirdiği yüzde 10 barajı sayesinde küçük partilerin temsil edilme şansı olmadığına dikkat çekti. Çölaşan, “Barajın adı ‘istikrar’ ve demokrasi oldu. O baraj sayesinde seçime katılan yüzde 72 sayesinde, aslında yüzde 27 oy alarak yüzde 35 gibi almış oldu ve yüzde 67’yle Meclis’e yansıdılar. Parmak boyası vardı, kaldırdılar, 4 yılda bir sayım yapılıyordu onu da kaldırdılar. Şimdi soyadı esasına göre seçmen kütüğü hazırlıyorlar. 1 kişi 10 kere bile oy verebiliyor, üçkâğıt yapıyorlar” dedi.

“MÜŞAHİT OLUN, SANDIKTAN AYRILMAYIN”

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki konferansı sırasında “Peki ne yapılmalı, sandıklara nasıl sahip çıkılmalı?” sorusuna muhatap olan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, yanıtında halka şu çağrıyı yaptı: YSK’nin kendi yetkisinde olan denetleme görevini alıp İçişleri Bakanlığına verdiler. Mayısta sözde anketler yaptırıp AKP’yi yüksek gösterecekler; böylece halk ‘Bir şey değişmiyor’ diyerek sandığa gitmeyecek ve yılacak. Hayır, yılmayacak ve sandığa gideceğiz, gitmeyenleri de götüreceğiz, müşahit olacağız, 5’ten sonra da sandıklarda bekleyeceğiz. Üçkâğıt yapacaklar; çünkü oyları düşüyor ama biz üçkâğıt yapılınca karşı çıkacağız, olmadı kavga edeceğiz.’’Panel sonunda ADD Başkanı Tansel Çölaşan’a teşekkür ederek çiçek ve plaket sunan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘’Her ayın 19’unda Saat 19’da diyerek başlattığımız büyük ilgi gören etkinliğimiz hep sürecek. Cumhuriyet’e ve Atatürk’e sahip çıkmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.