TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse benimle evlenmiyor

Mardin’de çocuk felci aşısı startı verilirken, aşı olmayan ve sakat kalan Hüseyin Sayın Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna’ya dert yandı

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2015 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kimse benimle evlenmiyor

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) -  Başta Mardin olmak üzere Şırnak, Kilis, Urfa, Hatay illerinde başlatılan çocuk felci hastalığı (ORAL) aşısı başlatıldı. Aşı olmadığından dolayı sakat kalan bir vatandaş ise, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna’ya dert yanarak, kimsenin kendisiyle evlenmediğini ifade etti.

Mardin Halk Sağlığı ünitesinde yapılan aşı seferberliği Vali Yardımcısı Ali İkrem Tuna,  Kamu  Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Tunga Darçın, Sağlık Müdürü Mehmet  Derviş, Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Saffet Yavuz aşı kampanyasını ” Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı” diyerek başlattı.

Çocuklara uygulanan poli aşısı hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz şöyle konuştu.

“Mardin’de oral Polio(çocuk Felci ) aşısının 1. tur kampanyası 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında, 2. tur kampanyası 29 mayıs -4 Haziran 2015 tarihleri arasında  gerçekleştirilecek olup ilimizdeki 0-59 aylık tüm çocuklar tespit edilerek, daha önce aşılama durumlarına bakılmaksızın  ek olarak oral polio aşısı olacaktır. Destek aşılama çalışması sırasında uygulanan oral polio aşı(çocuk felci) dozları ek doz kabul  edilecek ve rutin aşılama hizmetleri ile verilen dozların yerini almayacaktır.

 0-59 ay arası çocuğunuz 1 gün önce aşı olmuş olsa dahi, (Oral Polio aşısı da dahil) tekrar aşılanacaktır.

 Oral Polio (çocuk felci) aşısı uygulanan çocuğunuza ertesi gün yapılması  gereken aşılar aksatmadan yapılmalı. Yapılmaması durumunda  oluşacak hastalığın sonucunda sakatlık söz konusu olur ve bunun da tedavisi yoktur. Çocuklarınıza ağızdan sadece iki doz olarak uygulanan oral polio aşısı için  herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.”

“SAKAT KALDIM, KİMSE

BENİMLE EVLENMİYOR”

Çocuk iken çocuk aşısı yaptırılmayan ve bugün acısını çeken Savurlu Hüseyin Sayın(35) adındaki vatandaş ise Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna’ya yaklaşarak, ” Bakınız sayın Valim; bana zamanında ailem aşı yaptırmadı. Bugün ise hayatım alt üst oldu. Lütfen bu aşıları yaygınlaştırın. Ailelere aşının önemi televizyonlarda tane tane anlatılsın. Aşı yapılmadığı için sakat kaldım. 35 yaşına vardım kimse benimle evlenmeye yanaşmıyor.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.