TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan Seçim Komitesi 7 Haziran için bir araya geldi

CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş Başkanlığında toplanan seçim komitesi 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine yönelik çalışmalarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2015 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seyhan Seçim Komitesi 7 Haziran için bir araya geldi

Seyhan Seçim Komitesi 7 Haziran için bir araya geldi

 

 

ADANA(İLKHABER) - CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş Başkanlığında toplanan seçim komitesi 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine yönelik çalışmalarına başladı.

CHP Seyhan İlçe komitesi şu şekilde oluştu

Seçim Komitesi Başkanı Reşit Karakuş, üyeler, Orhan Sümer, Zülfikar Deniz, Mehmet Sabahşen, Zeki Ayan, Ata Dağlı, Kadın Kolu Başkanı Nevin Biçer, Gençlik Kolu Başkanı Perihan Taşçılar, İlhan Şahan ve Atilla Güneş.

CHP Seyhan İlçe Seçim Komitesi toplantıdan sonra 7 Haziran 2015’te gerçekleştirilecek 25. Dönem milletvekili seçimlerine ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı

Açıklamada, AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı eleştirilirken, “Ülkemizi 12 yıldır yöneten AKP hükümeti ile sorunlar katlanmış ve gittikçe çözülemez bir hal almıştır” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülke sorunlarına kayıtsız kalamayacağının da vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri 7 Haziran 2015’te ülkemizde genel seçim yapılacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu zor ve çıkmaz sorunları göz önüne aldığımızda bu seçimin geleceğimiz açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Cumhuriyeti kuran ve birçok devrimleri yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülke sorunlarına karşı duyarsız kalması mümkün olamaz. Ülkemizi 12 yıldır yöneten AKP hükümeti ile sorunlar katlanmış ve gittikçe çözülemez bir hal almıştır. İleri demokrasi söylemi ile yola çıkan iktidar, demokrasiyi bütün kurum ve kuralları ile yok etme süreci içine girmiştir. Vatandaşı etnik, cinsel ve mezhepsel ayrım ile kutuplaştırarak barış ve huzur ortamını yok etmiştir. Dış politikada saygınlığı azalan ve yalnız kalan bir ülke konumuna düşmüştür. Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözü bir tarafa bırakılarak, bölgede savaşı körükleyen bir ülke halini almıştır.”

“Cumhuriyetin kazanımları hedef alınarak günden güne yok edilmektedir” iddiasına yer verilen açıklamada, bu iddiayı desteklemek için;

“Basın özgürlüğü kişisel hak ve özgürlükler artık kullanılamaz durumdadır. Hukukun üstünlüğü hiçe sayılarak yargı bağımsızlığı yargı güvencesi gibi daha birçok evrensel değerler ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Adil bir hukuk düzeni olmadan demokrasinin oluşması mümkün değildir.  Cumhuriyetin kazanımları hedef alınarak günden güne yok edilmektedir. Eğitim bilimsel, laik ve demokratik nitelikten çıkarılmış piyasa koşullarına terk edilmiştir. Getirilen 4+4+4 sistemi ile öğrenciler, veliler ve öğretmenler mağdur duruma düşmüştür. Kısacası eğitim yazboz tahtasına dönmüştür.

Temel insan hakkı olan sağlık hizmeti piyasa koşullarına terk edilerek niteliksiz bir hal almıştır. Performans ve olumsuz çalışma koşulları sağlık çalışanlarını perişan etmiştir. Paran kadar sağlık, paran kadar hizmet dönemi başlamıştır. Emekli, dul ve yetimler neredeyse ilaç alamaz duruma düşürülmüş, katkı payı altında adeta halk soyulmuş, diyabet ve kanser hastaları ölüme terk edilmiştir. Günden güne artan kadına şiddet olayları ise birçok kadının, annenin daha çocuk yaşta genç kızların ölümü ile sonuçlanmıştır. Bunun yanı sıra çocuk yaşta evlilik sayısında ve şiddetli geçimsizliğe dayalı boşanmalarda artış olmuştur. Son 10 yıl içerisinde kadın cinayetleri yüzde 1400 artmıştır.

Ülke tarımı bitirilmiş olup çiftçi toprağını ekemez duruma düşmüştür. Ülkemiz birçok ürünü daha pahalıya dışarıdan satın almak zorunda kalmıştır. Kısacası üretim teşvik edilmemiştir.  Ülke kaynaklarımız talan edilerek rant uğruna toprağımız, suyumuz, havamız kirletilmiştir. Çarpık kentleşme ile şehirlerimiz beton yığınına dönüşmüştür. Bölgemizde hava ve toprak kirliliği ise en üst seviyeye ulaşmıştır. Çalışma koşulları zorlaşmış, emek sömürüsü gittikçe yaygınlaşmıştır. Güvencesiz, sigortasız, taşeron çalışma sistemi ile iş kazalarında önemli bir artış olmuştur. Ucuz ve güvenli olmayan koşullarda meydana gelen kazalar sonucu bölgemizde, Soma’da ve daha birçok bölgede toplu ölümler meydana gelmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hukuk, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri korunacak, basın özgürleşecek, ülkemiz daha saygın bir konuma getirilecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu cumhuriyeti korumak ve yüceltmek hepimizin an asil görevidir.”

CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş’un verdiği bilgilere göre Seyhan’da 96 mahalle,146 okul ve 1473 sandıkta görev alacak partililere önümüzdeki hafta eğitim çalışmalarına başlanılacak.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.