TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ermeniler devlete karşı katliam yaptı iddiası

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi üyeleri Ermeni soykırımı yalanını dayatanların, Sevr’i dayatanlar olduğunu savunarak basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2015 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ermeniler devlete karşı katliam yaptı iddiası

Ermeniler devlete karşı katliam yaptı iddiası

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) -Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi  üyeleri  Ermeni soykırımı yalanını dayatanların, Sevr’i dayatanlar olduğunu savunarak basın açıklaması yaptı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Zeki Kılıçarslan, Ermeni soykırımı iddiasının, tarihin çarpıtılması anlamı taşıdığını söyledi. Kılıçarslan, Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanmasının yolunu açan 1878 Berlin Antlaşması sonrası, kendilerine Doğu Anadolu bağımsız bir Ermeni devleti kurma vaadi verilen Osmanlı Ermenilerinin, Ermeni İhtilal Komiteleriyle devlete karşı katliamlar gerçekleştirdiği savundu. 85 Bin Osmanlı Ermenisinin yaşadığı İstanbul’da soykırım günü ilan edilen 24 Nisan 1915 gününde sadece  2 Bin 345 Ermeni’nin tutuklandığının sabit olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, “Bu durum sabittir ve belgelidir.  Bu durum bile olayın soykırım olmadığının en basit kanıtıdır. Ermeni soykırım iddiası kocaman bir yalandır. Ermeni soykırımı iddiasının hukuki bir dayanağı yoktur. Amaç Sevr’i hortlatmaktır. “ dedi.

Ardından ise, ADD Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Levent Cemal Güngör yaptığı konuşmada, soykırım yapıldığı iddia edilen tarihte, Ermenilerin o tarihte bölgeden uzaklaştırılmış olduğunu öne sürdü. Soykırımın kesinlikle yapılmadığını anlatan Güngör, “Osmanlıların ‘göçürme’ önlemi uygulandı ve 27 Mayıs 1915’te geçici olarak Göç ve İskan (Tehcir) Yasası çıkarıldı” dedi. ADD Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Emre Altınışık, Ermeni soykırım iddialarının gerçeği yansıtmadığını aktardı. Konuşmaların ardından o dönemi yaşayan bir ADD üyesi yazdığı şiiri okudu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.