TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üçüzler yardım bekliyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 5 çocuklu Gönüler ailesi, 11 aylık üçüzlerin mama ve bez ihtiyacını karşılayabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Üçüzler yardım bekliyor


 
OSMANİYE (İHA) -
Kadirli ilçesi Şehit Orhan Gök Mahallesi’nde oturan mevsimlik tarım işçisi Sebahattin Gönüler (35) ve Rukiye Gönüler (33) çiftinin geçtiğimiz yıl bir çocuk beklerken üçüz çocukları dünyaya geldi. Daha önce de İnci Nur (5) ve Abdurrahman (3) isimli iki çocuğu olan çift, yeni doğan üçüzlerine Mustafa Kemal, Hasan Yasin ve Süleyman Burak ismini verdi. İş olduğu zamanlarda tarlalarda mevsimlik tarım işçiliği yaparak geçimini sağlayan baba Sebahattin Gönüler, 11 aylık olan üçüz bebeklerinin mama ve bez ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. İki odalı evde zor şartlar altında yaşamını sürdüren aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.
Çalıştığı anda 30 TL yevmiye aldığını belirten Sebahattin Gönüler, üçüzlerinin sadece mama ve bez masrafının günlük 50 TL olduğunu belirterek, “Her zamanda tarlalarda iş olmuyor. İş olduğu zamanlar ancak çalışabiliyorum. Artık ailemi geçindirmekle zorlanıyorum. Allah rızası için hayırseverlerden yardım bekliyorum” dedi.
En çok üçüzlerin mama ihtiyacını karşılayamadıkları için üzüldüğünü ifade eden anne Rukiye Gönüler ise, Kadirli Kaymakamlığı’ndan 3 aydan 3 aya 250 TL yardım aldıklarını ifade ederek, “Bu aldığımız 3 aydan 3 aya 250 TL hiçbir şeyimize zaten yetmiyor. Üçüzlerden birinin de sağlık problemi var. Ayda bir Adana’ya hastaneye götürüyorum. Yol parası, ilaç parası, mama paraları, bez paraları derken çok zor durumdayız. Ne yapacağımızı şaşırdık. Elimde boş biberon şişeleri çocuklarım avunsun diye bazen ellerine veriyorum. Ben Allah rızası için devletimizden, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.