TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DUYGU DOLU SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI

CHP Adana Milletvekili Adayı Zülfikar İnönü Tümer’in seçim ofisi açılışına binlerce insan katıldı

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2015 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DUYGU DOLU SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI

ADANA (İLKHABER)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer’in seçim ofisi açılışı Adanalılar’ın akınına uğradı. Eski Orduevi karşısındaki seçim ofisi açılışına binlerce insan katıldı. CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana Milletvekili Adayları, İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Şevkin Yüksekbaş, ilçe başkanları, ilçe kadın kolları başkanları, il ve ilçe gençlik kolları başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş, siyaset ve sanat dünyasından insanların yanı sıra binlerce Adanalı’nın katıldığı açılış mitinge dönüştü.

 

“CHP TARİHİ SORUMLULUĞUNUN FARKINDA”

Adana buluşmasına sahne olan açılışta konuşan CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran CHP’nin ülkedeki en büyük dönüşümleri gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, “Türkiye’yi dünyanın saygın ülkeleri arasına sokan her büyük dönüşümde CHP’nin imzası vardır. CHP bugün ülkenin içinde bulunduğu ortamda da tarihi sorumluluğunun farkındadır. Türkiye zengin insan kaynakları ve tarihi birikimiyle kalkınmış ülkeler arasına girebilecek donanıma sahiptir.  CHP olarak Türkiye’yi bu bilinçle yönetme, birinci sınıf demokrasiyi tesis etme, yoksulluğa son verme, temel hak ve özgürlükleri koruyup geliştirme ve ülkede her alanda istikrarı sağlamaya talibiz” dedi.

“HALKIN UMUDU CHP”

Ülkede konuşulan tek seçim bildirgesinin CHP’ninki olduğunu vurgulayan Bulut, “Toplumun tüm kesimlerine hitap eden, büyük emeklerle hazırlanan, her sorunun çözümünün ve kaynağının net bir şekilde ortaya konulduğu seçim bildirgemiz ezilen, baskı gören, iktidarın uygulamalarından rahatsız olan tüm yurttaşlarımız için umut olmuştur. Halkımızın umudu CHP’dir ve CHP iktidara yürüyor. 8 Haziran sabahında Türkiye CHP iktidarıyla yepyeni bir döneme başlayacak. İktidarın uygulamalarından rahatsız olan tüm yurttaşlarımızı CHP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“SORUMLULUĞUMUN BİLİNCİNDEYİM”

Açılışa katılanlara yürekten teşekkür eden Zülfikar İnönü Tümer ise bir kontenjan adayı olarak sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade etti. Tümer, “Ön seçime katılan, kontenjan adaylık başvurusu yapan tüm partililerime emeklerinden, alın terlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

“CHP İKTİDARINDA TÜRKİYE AYAĞA KALKACAK”

Milletvekilliği esnasında asla ve asla kişisel bir beklentisinin olmayacağının altını çizen Tümer, “Kısa sayılacak süre içerisinde tüm aday arkadaşlarımızla, İl, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları ve partililerimizle bir olduk, birlik olduk, diri olduk. Adana’yı karış karış geziyoruz. Diğer illerdeki arkadaşlarımızın da Türkiye’nin daha çağdaş ve müreffeh bir seviyeye ulaşması için onurlu bir yürüyüş başlattıklarını gözlemliyoruz. CHP iktidarında yoksulu ve taşeron işçisi olmayan, asgari ücretten vergi alınmayan, kredi borcu çaresizliği ve kiraya mahkumiyeti olmayan, öğretmen ve öğrencisi sorun yaşamayan, emeklisinin derdi, esnaf ve KOBİ’sinin sorunları olmayan, çiftçisinin rahatça uyuyabildiği ve en önemlisi işsizi, garibanı, ötelenmişi, ayrıştırılmışı olmayan bir Adana, huzurlu bir Türkiye oluşacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte en önemli ikinci eseri olan CHP, halk için halktan yana, sürdürülebilir, gerçekçi ve uygulanabilir projelerle Türkiye’yi ayağa kaldıracak” dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURGU YAPTI

Seçim ofisi açılışının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde gerçekleştiğine dikkati çeken Tümer, “Türkiye’de basın emekçilerine uygulanan sansür ve otosansür herkesçe biliniyor. Ülkemiz, ne yazık ki basın özgürlüğünde dünya sıralamasında oldukça gerilerde. Fikirlerinden, yazılarından ve haberlerinden dolayı baskıya maruz kalan, cezaevlerine konulan, işten atılan basın emekçilerine buradan selam gönderiyorum. CHP iktidarında daha özgür bir medya oluşacak. CHP varsa herkes için var” diye konuştu.
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Zülfikar İnönü Tümer’in babası 1973-1977 yılları arasında CHP Adana Milletvekilliği yapan Emin Bilen Tümer’in konuşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Emin Bilen Tümer, oğlu Zülfikar İnönü Tümer’in gözyaşlarına tutamadığı konuşmasında, “Türkiye’nin umudu CHP’dir. Mustafa Kemal’in askerlerini Türkiye’ye sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimiyle birlikte vatandaşların üzerine gül yaprağı döküldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.