TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8. Ahilik Haftası başladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, bu yıl Eylül ayın yerine Mayıs ayına çekilen Ahilik Haftası Kutlamaları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
8. Ahilik Haftası başladı

8. Ahilik Haftası başladı

 

 

 

ADANA(İLKHABER) – Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, bu yıl Eylül ayın yerine Mayıs ayına çekilen Ahilik Haftası Kutlamaları başladı.

 

Adana’da bu sene 8’incisi düzenlenen kutlamalar kapsamında,  Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık başkanlığındaki İl Kutlama Komitesi’nce sabah Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşımız okundu. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yapılan törende Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ile Kutlama Komitesi Üyeleri, ESOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esnaf Odası Başkanları da hazır bulundu. Vali Büyük de, etkinliği Adana ve esnaf – sanatkârlara hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, komiteye başarı dileğinde bulundu.

 

 

 

 

Vali Yardımcısı Yeşil ve Başkan Barışık başkanlığındaki Kutlama Komitesi, daha sonra Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye makamlarında çiçeklerle ziyaret ederek, yarın (Salı) Atatürk Parkı 75.Yıl Sanat Galerisi önündeki saat 12.00’de başlayacak Ahilik Kutlamaları ve Yılın Ahisi’ne kaftan giydirme, demir dövme, Ahi Pilavı dağıtma şenliğine davet ettiler.

 

Birlik Başkanı Barışık, Vali Büyük’ü ziyaretlerinde, Türk Milleti’nin köklü geleneklerinden biri olan Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların mesleki kuruluşlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla her yıl kutlanan Ahilik Haftasının bu yıl Mayıs ayına alındığını ve 11 – 13 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını ifade etti.

 

Vali Büyük de, etkinliği Adana ve esnaf – sanatkârlara hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, komiteye başarı dileğinde bulundu. Vali Büyük, “Ben Kırşehir’de görev yaptığım için biliyorum. Ahilik törenleri Kırşehir’de başladı ve Türkiye geneline yayıldı. Tabi çeşitli vesilelerle toplumun gündemine bazı konuları getirmek, farkındalık oluşturmak ve topluma bir mesaj vermek gerekiyor. Esnafımızın gündeme geldiği meselelerini konuşulduğu esnafın yetişmesi, alışverişteki ahlaki değerler, kurallar, çok önemli değerlendirmeler,  bu vesileyle gerçekleşiyor. Geçen sene ben son anda çıkan önemli bir görevim nedeniyle törenlere katılamadım. Ama yarınki törenlere inşallah katılacağım. Ben de esnaf çocuğu olduğum için esnafın benim için ayrı bir yeri vardır. Hem rahmetli dedem ve babam Konya’da esnaftı. Babam, şekerci esnafıydı. Esnafı ilgilendiren programlara katılmak isterim. Esnafın, eğitimi, görgüsü, bilgisi çok önem verdiğim bir konulardan birisi. Esnafla beraber olmaktan haz duyarım, mutlu olurum”dedi.

 

 

Komite daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Başkan Barışık, Sözlü’ye “Sizi etkinliğimize davet ediyor, gelmenizi istiyor ve bekliyoruz. Şeref verirsiniz” diyerek çiçek ve etkinlik davetiyesi verdi. Başkan Sözlü de, esnaf ve sanatkârların köklü geleneğini taşıyan, bayramı özelliği taşıyan Ahilik Haftası Kutlamaları’nın başarılı geçmesini dileyerek, etkinliğe katılmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

 

Program kapsamında İl Kutlama Komitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarını ziyaret ederek, Ahilik konusunda bilgilendirdi. 

 

Etkinlik kapsamında, yarın saat 12:00’de Atatürk Parkı yanındaki 75.Yıl Sanat Merkezi önünde, Yılın Ahisi’ne kaftanı giydirme, örste demir dövme, halk oyunları gösterisi, kalaycı, köşker ve kuaförlerin mesleki gösterisi, Ahi yemeği ve katılımcılara çiçek dağıtılması ve ödül töreni yapılacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.