TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimde işbirliği devam ediyor

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu Okul Tabanlı Akredite Ve Kalite Sistemi “ODAK” projesi kapsamında Seyhan İlçesi’nin Zeytinli Mahallesi’nde bulunan Zeytinli İlkokulu ile Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2015 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eğitimde işbirliği devam ediyor

Eğitimde işbirliği devam ediyor

 

 ADANA (İLKHABER) -Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu Okul Tabanlı Akredite Ve Kalite Sistemi “ODAK” projesi kapsamında Seyhan İlçesi’nin Zeytinli Mahallesi’nde bulunan Zeytinli İlkokulu ile Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.    

Bu etkinliler dizisi, ilk olarak Mart ayında Araştırma Görevlisi Ethem Evlice gözetiminde Eğitim Fakültesi’nin Bilgisayar ve  Öğretim Teknolojileri “BÖTE” Bölümü öğrencilerinin okulun bilgisayar laboratuvarının kullanılamaz halde olan bilgisayarlarını temizleyip, format atarak kullanışlı hale gelmesini sağlamakla başladı. Tüm bilgisayarlara yapılan Dynet kurulumu ile bilgisayarlar öğrencilerin kullanımına hazır hale getirildi.

 Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr Pınar Fettahlıoğlu ve Öğretim Görevllisi Çağatay Akyol gözetiminde Eğitim Fakültesi’nin Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden 75 kişilik bir grup öğretmen adayı 2 Belediye otobüsü ile Zeytinli İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek  Toplum Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında okulu baştan başa boyayıp, okul bahçesinde bulunan otları temizleyerek, kaldırım taşlarını boyayarak ve ağaç gövdelerini temizleyerek okulu adeta yeniledi. 2 gün boyunca durmadan çalışan öğretmen adaylarına Zeytinli İlkokulu velileri de sıkma, börek ve ayran ikram ederek çalışmalara destekte bulundular. Bu ziyaret sonunda Zeytinli Okulunun Öğrencilerini Çukurova Üniversinde düzenlenen kermese ve Fen ve Teknoloji öğretmenliği bölümü öğrencilerinin düzenlemiş olduğu “Öğretim Materyalleri” sergisine davet eden Eğitim Fakültesi Öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr Pınar Fettahlıoğlu, Çağatay Akyol ve Ethem Evlice  Zeytinli Ortaokulu öğrencilerine misafirperverlik yapıp üniversiteyi gezdirdi. Öğrencilerin üniversite hakkında merak edilen soruları cevaplandırıldı. Zeytinli öğretmenlerinin ve öğrencilerinin bilgi edinirken keyif alarak tamamladıkları kermes sonunda toplanan maddi yardım ve öğretim materyalleri okula bağışlandı.

16 Mayıs tarihinde okulun koridorlarına bahçe duvarlarına  Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından yağlı boyalar ile çeşitli resim ve figürler resmedilerek ders notları yazıldı. Yapılan bu çalışma ile öğrencilerin teneffüslerde bilgi sahibi olması, eğlenceli ve kaliteli zaman geçirilmesi hedeflendi. İngilizce, matematik, fen bilgisi gibi derslerle ilgili çizilen notlarla okul adeta sanat galerisine dönüştürüldü. Bu çalışmalar sonucunda yeni bir görüntü kazanan okul başta okul öğrencilerini olmak üzere Zeytinli halkını da heyecanlandırdı. Kurumlar arasında yapılan bu işbirliği neticesinde eğitimde kaliteyi yakalamayı hedefleyen Zeytinli İlk ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri; bu çalışmalar sonucunda duymuş oldukları memnuniyeti ifade ederek , Çukurova Üniversitesi Eğitim fakültesi yönetimi ve öğretim görevlilerine katkıları için teşekkür ederek  bu çalışmaların her okulda olmasını temenni ettiğini dile getirdiler.

Ayrıca okulda çok kapsamlı olarak yürütülen kitap okuma etkinliğinde de tüm sınıfların öğrencileri,  seviyesine göre kitabı okuyup, her hafta bu kitaplarda sınav oldu. Bu sınav sonunda  öğrencilere ayakkabıdan t-shirt e, tabletten kırtasiye malzemesine kadar hediyeler dağıtılıyor. Bu yardımları yapan hayırseverlerin katkısı sayesinde bu etkinlikler devam ediyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.