TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP'ye saldırı

HDP Adana ve Mersin binalarında eş zamanlı olarak bomba patlatıldı. Olayda 6 kişi yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
HDP'ye saldırı

 

 

 

 

Adana’da düzenlenen HDP mitinginin bir gün sonrasında HDP İl ve İlçe Başkanlıklarının bulunduğu binada patlama yaşandı. Aynı saatte Mersin HDP binasında da eş zamanlı olarak patlamanın gerçekleştiği öğrenildi.

Adana’da sabah saat 10:00 sularında meydana gelen patlamada Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan HDP İl ve İlçe başkanlıklarının bulunduğu binada meydana geldi. Patlamada bina içerisinde bulunan 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine gelen ambulans ve itfaiye ve polis ekipleri yaralılara müdahale etti.  Patlama sonrası polis, caddenin giriş ve çıkışını barikatlarla trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri ise patlamayla ilgili bulguları topladı.

MERSİN’DEKİ PATLAMA

Mersin’in Silifke Caddesi Alanya İş Merkezi B Blok 2. katta bulunan HDP parti binasında meydana gelen patlama ile ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Patlama üzerine il binasına gelen çok sayıda HDP'li ile emniyet ekipleri arasında zaman zaman gerginlikler de yaşanırken, yöneticileri ise Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın Mersin mitingini anımsatarak, partilileri sakinleştirmeye çalışıyor.

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da düzenlenen HDP mitinginin bir gün sonrasında HDP İl ve İlçe Başkanlıklarının bulunduğu binada patlama yaşandı. Aynı saatte Mersin HDP binasında da eş zamanlı olarak patlamanın gerçekleştiği öğrenildi.

Adana’da sabah saat 10:00 sularında meydana gelen patlamada Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan HDP İl ve İlçe başkanlıklarının bulunduğu binada meydana geldi. Patlamada bina içerisinde bulunan 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine gelen ambulans ve itfaiye ve polis ekipleri yaralılara müdahale etti.  Patlama sonrası polis, caddenin giriş ve çıkışını barikatlarla trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri ise patlamayla ilgili bulguları topladı. Patlamada yaralanan HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz ameliyata alındı. Yaralılardan ESP eski İl Başkanı Sebahattin Pişkinbaş ve HDP eski parti meclis üyesi İbrahim Yakut’un da hastanede tedavileri sürüyor. Kolundan yaralanan Ahmet Akçay, Suzan Kılıç ve ismi öğrenilemeyen bir partili ise ayakta tedavi gördü.

OLAY YERİ SAATLERCE DELİL TOPLADI

İçeriye bırakılan bombanın patlamasının şiddetiyle başkanlık odasındaki dosyalar cadde içerisine döküldü. Çevre binaların camları patlamanın etkisi ile parçalandı. Olay sonrası yaklaşık 4 saat olay yeri inceleme ekipleri bina içerisi ve yolda delil aradı. Toplanan deliller 4 saatin ardından araştırılmak üzere Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Patlamanın ardından olay yerine akın eden partililer, patlamaya tepki gösterdi. Zaman zaman polislerle partililerin arasında gergin anlar yaşandı. Parti yöneticileri yaşanan gerginliği konuşmaları ile önledi.

PATLAMA ANINI ANLATTI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Yıldız, patlama anını anlattı. Yıldız, “Ayrı odalarda komisyonlarımız çalışmalarına başladı. Ben büyük salona geçtim 1 -2 dakika geçmeden büyük bir patlama sesi geldi. Daha sonra etrafa baktığımızda arkadaşlarımızın yüzlerinin tamamıyla  kan içerisinde olduğunu gördük ve hemen aşağıya inelim dedik. 2. bir patlamada olabilir dedik. Seyhan İlçe Eş Başkanımız Hüseyin Beyaz ve eski PM üyemiz İbrahim Yakut ağır yaralıydı. Onları kaldırdık. Diğer arkadaşlarımızda kan içinde yaraları vardı. Ama onlar alanı terk etmediler. Sonradan emniyetle birlikte girip baktık, her taraf dağılmış.  İç duvarlar malzemeler hiç bir şey kalmamış.  Karşı esnafında camları patlama ile kırılmış.” dedi. 

KARGO PAKETİ GELMEDİ

Son 3 gündür kendilerine kargo paketi gelmediğini vurgulayan Yıldız; “Biz bugün herhangi bir kargo geldiğini fark etmedik. Siyasi partidir gelen binlerce kişi var. Bizlerin hepsini arama yapma gibi bir durumumuz olamaz zaten. Bu etik değil, bunu yapsak bu bizi siyaseten bitirir. Kargomuz gelmedi bugün. Gelen kargolarımızda toplu şekilde geliyor. Seyhan İlçe başkanımızla, teknik odamızın oralara katılmış. Duvarlarda yarım metrelik bir delik var. Ya ilçe eş başkanımızın makam odasına konmuş. Yada teknik odamızın duvarına konmuş olabilir ama, teknik odamız kilitli durur hep. Şüphelendiğimiz bizim büyümemizi istemeyenler olabilir. Mitingimiz çok çok görkemli geçmiştir. Bunu çekemeyenler olabilir. Duyduğumuz kadarıyla eş zamanlı olarak Mersin’de de böyle bir saldırı partimize yapılmıştır.  Bunun açığa çıkması yetkililerden arzu ediyoruz. Şuan halkı teskin etmeye çalışıyoruz. Halkın tahrik olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Seçim çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. “ şeklinde konuştu.

MERSİN’DEKİ PATLAMA

Mersin’in Silifke Caddesi Alanya İş Merkezi B Blok 2. katta bulunan HDP parti binasında meydana gelen patlama ile ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Patlama üzerine il binasına gelen çok sayıda HDP'lilerle emniyet ekipleri arasında zaman zaman gerginlikler de yaşanırken, yöneticileri ise Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın Mersin mitingini anımsatarak, partilileri sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada, patlamaya partiye gönderilen bir çiçeğin neden olduğu ileri sürüldü. HDP İl Eş Başkanı Didar Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün partiye kendilerinin olmadığı bir sırada çiçek gönderildiğini belirterek, şunları söyledi: “Dün bir çiçek gelmişti parti binamıza; nereden geldiğini anlamamıştık. Akşamüzeri partiye geldiğimizde görmüştük. O çiçeğin bulunduğu saksı bugün şiddetli bir şekilde patlamış. İçeride yaralımız yok. Ama aynı anda Adana’da da patlama haberi var, orada yaralılar varmış. Bizim burada ise sadece bina zarar gördü. İçeride yaralılarımız yok.” dedi.

Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.