TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihçi Sevim: Atatürk sömürge karşıtı ve evrensel bir liderdir

Çukurova Üniversitesi eski öğretim görevlisi tarihçi Erol Sevim, Atatürk’ün Samsun’a ayak basması, Amasya Genelgesi ve Erzurum kongresinden çıkarılması gereken dersler olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tarihçi Sevim: Atatürk sömürge karşıtı ve evrensel bir liderdir

Tarihçi Sevim: Atatürk sömürge karşıtı ve evrensel bir liderdir

 

 

ADANA - Çukurova Üniversitesi eski öğretim görevlisi tarihçi Erol Sevim, Atatürk’ün Samsun’a ayak basması, Amasya Genelgesi ve Erzurum kongresinden çıkarılması gereken dersler olduğunu söyledi.

Tarihçi Erol Sevim Ceyhan Final Okulu’nda düzenlenen ‘Atatürk’ü Anma’ sebebiyle öğrencilere Atatürk’ün hayatından önemli unutulmayacak bir tarih dersi verdi .

Öğrencilere Atatürk’ün çok yönlü bir önder lider olduğunu ifade eden Sevim şunları anlattı.

“Büyük bir devlet yöneticisi, büyük bir politikacı, çok güzel konuşan ve insanların etkileyen bir hatip, milletinin duygularını, isteklerini büyük bir liyakatla sezen bu istekleri yönlendiren bir şahsiyet idi. Büyük Atatürk, dağılmış, yıkılmış, çökmüş bir milleti, milli birlik ve beraberliğe ulaştırmıştır. Atatürk batı sömürgecilerinin karşısına çıkan ve ülkesini yarı  sömürgecilikten tam sömürgeye götürmek isteyenlere engel olan ilk lideridir. O, Afrikalılara, Asyalılara, bağımsızlık ve kurtuluş yolunda güç veren kahramandır. Siyasi bağımsızlıktan sonra, çağdaşlaşma yolunda atılacak adımları, ilkeleri ile esir milletlere tanıtan ilk devlet adamıdır. O, çok sevdiği milletinin ölçüleri üstünde  milli bir kahraman olduğu kadar, evrensel bir liderdir”

 Erol Sevim,  19 Mayıs 1919  Samsun da Kurtuluş Savaşının ilk adımını atan Atatürk’ü, Bandırma Gemisi’ndeki yol arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle andığını hatırlatarak  sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.