TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HOSAB'ın temeli atıldı

Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nin (HOSAB) temeli Şanlıurfa'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati'nin katılımı ile atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
HOSAB'ın temeli atıldı

HOSAB'ın temeli atıldı

 

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nin (HOSAB) temeli Şanlıurfa'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati'nin katılımı ile atıldı.

2. Organize Sanayi Bölgesinde atılan temel ile HOSAB'da 7 bin kişi istihdam edeceği öğrenildi. Temel atma töreninin ardından HOSAB Küme Koordinasyon Merkezinin protokol imza töreni de gerçekleştirildi.

Bakan Çelik: Kalkınmanın en iyi örneği Şanlıurfa'dır.

Temel atma töreninde Bakan Faruk Çelik bir konuşma yaptı. Bakan Çelik küresel ekonominin durağan olduğu, yatırımların pek düşünülmediği Dünya'da ve bölgemizde iflasların, savaşların hüküm sürdürdüğü bir ortamda Türkiye'nin kalkınmaya devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin kalkınmasının siyasi ve ekonomik neticesi olduğunu ifade eden Bakan Çelik, kalkınmanın en iyi örneğinin Şanlıurfa OSB'de 200'ün üzerinde yükselen fabrikanın ve 300'e yakın fabrikanın yatırım yapmak için sıraya girmiş olduğunu belirtti. Şanlıurfa OSB'nin alt yapısının oluşmasında önemli rol oynayan ve sanayinin gelişmesine büyük katkılar sağlayan Vali İzzettin Küçük'e teşekkür eden Bakan Çelik 'Valimiz ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'da nüfus çok kalabalık. Genç bir nüfus var ama bu tek başına yeterli olmuyor. Genç nüfusun nitelikli hale gelmesi ve yükselen bu fabrikalarda istihdamın gerçekleşmesi için üzerimize düşen görevler var. Yalnız fabrikayı yapmak ve sermayeyi buraya getirmek de mümkün değil. Bu gerçekleşmezde. Nitelikli insanlar ve nitelikli iş gücüyle, biz bu fabrikaları bütünleştirebilir ve buluşturabilirsek, sorunun büyük ölçüde ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bu yönde İŞKUR tüm yatırımcılarımızın emrinde. 4 yıl önce bu bölgede bina dahi yoktu. Buraya sanayi demekte doğru değildi. Birkaç çırçır fabrikasından başka bir şey yoktu. Hayal ettik düşündük, sanayi şehrinden gelen bir milletvekili olarak burası sanayiye dönüşebilir mi ? Tarih şehri, tarım şehri, turizm şehri Şanlıurfa bir sanayi şehri ünvanını kazanabilir mi ? diye yoğun bir çalışma sürdürdük. Bugün burada fabrikaların yükseldiğini, sanayinin bacasının tüttüğünü görmekten onur ve gurur duyuyorum. Bu eserler gelecekte Allah razı olsun dedirtecek eserlerdir. Şanlıurfa için hayırlı olsun. Urfalılardan iki ricam var; Birinci ricam gelsinler ve OSB'leri ziyaret etsinler. İkinci ricam ise memleketlerine yatırım yapsınlar. Şanlıurfalılar, memleketlerinden elde ettikleri maddi imkanlarla, İstanbul ve çeşitli illerde aldıkları benzin istasyonlarını kiraya veriyorlar. Bu kabül edilebilir bir durum değildir. Parayı biriktirmek, serveti biriktirmek, herkes için ve iş dünyasındaki kişiler için mümkün. Önemli olan bir ve birden fazla kişiye aş olacak, insanlara faydalı olacak yatırımlara vesile olmaktır. Bu tabloyu görecek olan Urfalıların kendi memleketlerine yatırım yapacaklarına inanıyorum.' dedi.

Vali Küçük: Türkiye'de bir ilk.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise yaptığı konuşma da temeli atılan HOSAB'ın Türkiye'de bir ilk olduğunu açıkladı. HOSAB'ın Türkiye'de örnek bir yatırım olacağına dikkat çeken Vali Küçük '2 yıl önce bir hayaldi. Bu hayal bugün gerçek oldu. 20 fabrikamızın temelini atıyoruz. Şanlıurfa'da atılan HOSAB'ın bu temelinin bir özelliği var. Ülkemizde aynı sektörün kümelendiği, sosyal donatı alanlarının bulunduğu, aynı sektör içerisinde birbirileriyle yardımlaşabileceği kümelenmiş başka bir alan yok. Bu temel atımından sonra, OSB'deki gelişmeler taçlanmıştır. Bunları yanında çok kıymetli diğer gelişmelerde var. Birkaç gün önce ayakkabıcılar sitesinin protokol imzasını attık. Temmuz ayında temelini atacağız. 15 tane fabrika Urfa'ya sadece bu projeyle kazandırılacak. 3. OSB'nin eli kulağında. Yer tahsis etmeye başlıyoruz. Birçok firma bize müracaat etti. Bunların içerisinde uluslararası firmalar var. Bu muazzam projeyi hayal eden, ilk imzayı atan değerli bakanımız Faruk Çelik'e şükranlarımı arz ediyorum. Bu projeye inandıkları için Hikmet Tanrıverdi ve değerli yöneticilerine de teşekkür ediyorum' dedi.

Başkan Tanrıverdi; 10 bin kişi istihdam edecek.

Temel atma törenine İstanbul'dan gelen İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise temeli atılan bu projenin ekonomik boyutu kadar toplumsal barışa katkısının da önemli olduğunun altını çizdi. Hazır giyim sanayinin gıdadan sonra Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olduğunu da vurgulayan Tanrıverdi 'Protokolü iki yıl önce Sayın Bakanımızla imzalamıştık. Hazır giyim, gıdadan sonra ülkemizin en önemli sektörlerinden birisidir. Türkiye'nin dışa açılan yüzü ve en büyük ihracat kalemlerinden birisidir. Küresel pazarlarda rekabet gücümüzü arttırmalıyız. Buda ancak kaliteyi ucuza üretmekten geçer. Hazır giyim sektörü açısından HOSAB olarak 320 dönümlük bir alan ayrıldı. Bu alan arsa katılım ve alt yapı maliyet bölümü alınmaksızın, firmalarımıza tahsis edildi. Sayın bakanımız Faruk Çelik'e destekleri için sektörüm adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Valimize ve diğer bürokratlarımıza OSB yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün küme koordinasyon merkezlerinin yapılanması amacıyla iş birliği protokolünü imzalayacağız. İHKİB imalatçıların yatırım gerçekleştirecekleri bu alanda kurulacak merkez firmaların faaliyetlerini gerçekleştirirken ihtiyaç duyacakları hizmetleri sunacak. Bu protokol bugün Karacadağ Kalkınma Ajansı ve proje desteği kapsamında yaklaşık 5 milyon destekle küme koordinasyon merkezinin hayata geçirilmesinin ilk adımı olacak. Birazdan hep birlikte temelini atacağımız HOSAB hazır giyim sektöründe yatırım yapanlar için nispeten daha düşük maliyette yatırım yapma imkanı verecek aynı zamanda alanında hazır giyim sanayi bölgesinde 7 bin ile 10 bin civarında insanımız istihdam edecek. Bölgemizin en can yakıcı sorunlarından biri işsizlik. 7 bin kişinin üstünde kişiye istihdam yaratılmasının ekonomik boyutu kadar toplumsal barışa katkısını da önemli buluyorum.' şeklinde konuştu.

Butonlara bastılar.

Açılış konuşmalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri Mithat Arhan ve İbrahim İletmiş temeli atacak butonlara bastılar.

Temel atım töreninin ardından Bakan Çelik, Vali Küçük ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Yetkilisi HOSAB Küme Koordinasyon Merkezinin protokol imzalarını attılar.

Törende Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından OSB Müteşebbis Heyet Üyesi İbrahim İletmiş'e ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi'ye gümüş tepsi hediye edildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.