TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müdürlere saldırı kınandı

Adana’da son 2 ay içerisinde 3 okul müdürünün öğrenci ve öğrenci yakınları tarafından darp edilip bıçaklanmasına eğitim sendikaları tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Müdürlere saldırı kınandı

Müdürlere saldırı kınandı

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da son 2 ay içerisinde 3 okul müdürünün öğrenci ve öğrenci yakınların tarafından darp edilip bıçaklanmasına eğitim sendikaları tepki gösterdi.

Okulların kapanmasına birkaç hafta kala öğretmenlere karşı gerçekleştirilen saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Son 2 aylık süre içerisinde Malazgirt Ortaokulu, Celalettin Seyhan Okulu ve Tepebağ Anadolu Lisesi müdürlerinin öğrenci ve öğrenci velileri tarafından fiili şiddet ve bıçaklama olaylarının yaşandığı ileri sürüldü. Sabah saatlerinde Tepebağ Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası üyeleri basın açıklaması yaptı. Eğitim Sendikası üyeleri son olarak Tepebağ Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkadir Çulhan’ın öğrencileri tarafından bıçaklı saldırıya uğradığını ileri sürdü.

Konuyla ilgili Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, Adana’da üç okul müdürünün bıçaklı saldırıya uğradığını ifade ederek, yetkili mercilerin bu konuya duyarsız kaldığını savundu. Dolgun, Tepebağ Andadolu Lisesi Müdür Abdulkadir Çulha’ın Okul öğrencileri tarafından geçen hafta içerisinde bıçaklı saldırıya uğradığını belirterek; “Okullarda sükunet sağlanamadı. Milli eğitim müdürü bu konulara el atıp çözmedi. Öğretmenler can güvenliği kaygısı yaşıyorlar. Derslere güvenli ortamda giremeyen öğretmen arkadaşlarımız tedirgin, biran önce Adana Valiliği’nin bu olayı çözmesini bekliyoruz. Burada öğretmenler öğrenciler tarafından tehdit edilmesi, öğretmenlerin hem ders anlatmada motivasyonunu bozuyor hemde disiplininin ne halde olduğunu açıkça gösteriyor. Valilik bu olaylara çözüm bulmaz ise yakın zamanda daha vahim olayların olacağı aşikardır” dedi

Eğitim İş Adana Şube Başkanı Galip Reha Ertekin Tepebağ Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkadir Çulha'ya karşı yapılan bıçaklı saldırının toplumsal şiddetin hangi boyutlara geldiğinin yeni bir göstergesi olduğunu söyledi. Burada yaşanan olayın sadece okul müdürü ile kalmadığını okul öğretmenleri de tehdit eder bir durum aldığını ifade eden Ertekin, “Öğretmenlerimizin can güvenliği burada tehlikededir. Dışardan destek alan ve yönlendirilen bir grup öğrencinin öğretmenlerimizi tehdit ederek baskı altına alınmalarını asla kabul edemeyiz. Toplumda şiddetin sınırını tahmin edilenin çok üstündedir. Şiddete uğrayanların hukukta karşılığını bulamaması ayrıca düşündürücüdür”. diye konuştu.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Adana Şube Başkanı Kamil Köse, yaşanan şiddet olaylarının arttığını buna kalıcı çözümler getirilmesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.