TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şükranlarımı sunuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Güvenç’i ziyaret ederek, miting için gösterilen ilgiye teşekkür etti:

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şükranlarımı sunuyorum

Şükranlarımı sunuyorum

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da ki temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti, çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'ten bilgi aldı.

Toplu açılış töreni için kente gelen Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Topçu Meydanı'nda ki miting alanına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, platforma çıkıp Türkçe, Kürtçe ve Arapça 'hoş geldiniz' diyerek selamladığı miting alanını dolduranlara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, "10 Ağustos 2014 seçimlerinde şahsıma verdiğiniz yüzde 69'luk destek için, ahde vefa, kadirşinaslığınız için şükranlarımı sunuyorum. Şanlıurfa bizi bugüne kadar hiç yalnız bırakmamıştı, 10 Ağustos'ta bu zirveye taşındı. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. İnşallah sizlerin bu güvenine, itimadına layık olmaya çalışacağım" dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa'da toplam yatırım tutarı 1 milyar 811 milyon lira olan 278 ayrı eserin açılışını yapacaklarını belirtirken, Başbakanlığı döneminde yaptıkları hizmetin Cumhuriyet tarihince yapılmadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ise Büyükşehir'in 1 yılda il genelinde yaptığı hizmetleri anlattı.

Şanlıurfa'ya yaptığı yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şanlıurfa halkı adına teşekkür eden Başkan Güvenç, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa bugün tarih yazıyor. Şanlıurfa’ya minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Milletin adamını bir kere daha bağrınıza bastınız. Asya’dan Afrika’ya, bütün mazlumlara umut verdiniz. Hoş geldiniz Allah razı olsun. Ey kardeşlerim bu gün Cumhurbaşkanımız yeni Şanlıurfa için çok önemli tesislerin açılışı için teşrif ettiler, şeref verdiler bizi mutlu ettiler. İnşallah yeni Türkiye’de yeni ve büyük tesislerin açılışını yaparak sizlere kazandırarak yolumuza devam edeceğiz. Sizler Cumhurbaşkanımızı bekliyorsunuz, onun için sözlerimi uzatmıyorum ve sizleri Allaha Cumhurbaşkanımızı da size emanet ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar konuşmanın ardından Şehir Hastanesi ve 278 eserin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Mitingin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan,  beraberindeki bakanlarla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.

Başkan Güvenç, ilçe belediye başkanları ve daire başkanları tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan makama geçerek Büyükşehir'in yaptığı çalışmalar ve oluşturulan projeler hakkında Başkan Güvenç'ten bilgi aldı.

Başkan Güvenç'e çalışmalarından dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına başarılar diledi.

Erdoğan daha sonra Türkiye’nin en büyük müzesi olma özelliğini taşıyan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi’nin açılış törenine katıldı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta “Temenni ediyorum ki gerek ulusal, gerekse uluslararası bazda bir çekim alanı haline gelen Şanlıurfamız artık sadece Balıklıgöl’ü ile değil, burayla da dünyaya nam salacaktır” dedi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ile kurdele keserek müzenin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  açılışın ardından müzenin bazı salonlarını da gezdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.