TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir rüya gerçek oluyor

Adana Büyükşehir belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Göller Yaylası’nın Ramazan Ayı’nda suya kavuşacağını müjdeledi:

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bir rüya gerçek oluyor

Bir rüya gerçek oluyor

 

ADANA(İLKHABER) - Göller Yaylası’nın 40 yıllık su problemini giderecek projenin temel atma töreninde başka hizmetlerin de müjdesini veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Göller’i Kozan’a bağlayan yolun yapımına da seçimden sonra başlayacaklarını ve iki ayda bitireceklerini açıkladı.

 

Kozan Göller Yaylası’nın 40 yıllık su problemini sona erdirecek projenin temel atma töreni, Kozan ASKİ binası önünde gerçekleştirildi. Temel atma törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları, MHP milletvekili adayları, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir bürokratları ve Kozanlılar katıldı.

 

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, göreve başladığında projenin hayata geçirilmesi için Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimat verdiğini ve ısrarla, sonucuyla ilgili bilgi istediğini belirtti. Durna, “Göller Yallası’nda özellikle su alma yapısında, yağmur, çamur, kış demeden  çobanların, kurtların dahi olmadığı alanlarda, çalışma arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeden etütlerini, projelerini yaparak ihale aşamasına getirdiler. Sayın Başkanım Hüseyin Sözlü, suyun mutlaka Ramazan ayından önce insanımızın hizmetine sunulmasını istedi. Başta Göller Yaylası sakinlerine ve bu bölgede bulunan köylerin insanlarına hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu arada Kozan’ın içme suyu sıkıntısını unutmuş değiliz. İmar planının bir an önce bitmesini bekliyoruz. İmar planları yapılır yapılmaz, Kozan’da yeni kurulan, yükseklerdeki konutlarımıza da inşallah suyumuzu ulaştıracağız. Kozan’ın mevcut suyunu, Yedigöze Barajı’ndan başlayarak İmamoğlu, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık ve Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi’ni içine almak üzere, aşağıdan da Karataş’a entegre edeceğiz” dedi.

BAŞKAN SÖZLÜ HER GÜN BİZZAT SORDU

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da, Adana’da yayla turizmine yoğun rağbet olduğunu ifade ederek, “Göller Yaylası’nda insanlarımız su sorunu yaşıyordu. Kışın yağan karı damlarda biriktiriyor ve tankerlerle su taşıyorlardı. Bu projenin önemi biraz da burada yatıyor. Yaz aylarında 30-40 bin, hizmet edeceği alanla 60 bin nüfusa ulaşan bir sahayı kapsıyor. Hüseyin Başkanım abartısız hergün Göller Yaylası’nın suyu ne oldu diye bizden bilgi istiyordu. Elbette Karataş’a Çatalan suyu projesi, TD 8 ve Sarıçam dereleri ıslahları, Tufanbeyli ve Saimbeyli’de suyu olmayan yerlerle ilgili çalışmalarımızla yakından ilgileniyor.

Bir sözümüz vardı; ‘2015 yılında Adana’da susuz yer kalmayacak’ demiştik. Göller Yaylası da bunlardan bir tanesi.  Adana bölgesinin tamamında projelendirmiş olduğumuz 500 kilometrelik içme suyu hattının 22 kilometresi Göller Yaylası’nda” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLE İŞ BİRLİĞİMİZ HİZMETE DÖNÜŞÜYOR

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, halka ne söz verildiyse yerine getirildiğini ve getirileceğini kaydederek, şunları söyledi: “Biz ne söz verdiysek hepsini yerine getireceğiz. Çünkü bu yetkiyi sizden aldık. Önce Allah’a güvendik, sonra size güvendik, ardından da işe başladık. Hüseyin Sözlü Başkanımıza, Göller Yaylası’nın Türkiye’nin en güzel yaylası olduğunu ama susuzluk ve yol bulunmaması gibi kanayan yaraları olduğunu söyledik. Kendisi de zaten sorunları yakından biliyordu. Su ve yol olmazsa yaylanın cazibesi kalmıyor. Sayın Başkanla birlikte söz verdik ve onların verdiği destekle çalıştık. 1 yıl içinde mevyelerini görüyorsunuz. İmar planlarının yapılmasının ardından Kozan’daki su şebekelerini yenileyeceğiz ve ilçemiz daha kaliteli ve boy suya kavuşacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız iş birliği sonucu, Cumhuriyet Mahallesi’ne yaptığımız drenaj kanalı çalışması tamamlandığında, inşallah bir daha yağmur yağdığında lağım suları mahallede bodrum katlarını basmayacak. Büyükşehir’den temin ettiğimiz bordür taşları ile dereler, çaylar daha berrak akacak. Kozan Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın iş birliği güzel sonuçlar vermeye devam edecek.”

İHMAL EDİLMİŞLİĞE SON VERİYORUZ

Kozan’da bir rüyanın gerçekleştiğini kaydeden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Memleketin çocuklarının, Cumhuriyetin çocuklarının, üzerinde büyüdükleri Cumhuriyeti anlamlandırmak, vatan topraklarının kıymetini oradaki insana hizmet ederek bir kez daha artırmak için buradayız.

Bu milletin makus talihidir. Torosların eteklerindeki Türkmenler, Yörükler hep ihmal edilmiştir. Yıllardır iktidarlara krediler verilmiştir ama iktidarların süresi bittiğinde avuçlarında bir şey kalmamıştır. Torosların eteklerindeki ilçelerimizi yılların ihmal edilmişliğine terk etmedik ve 13 aydır yaptıklarımız bunun en güzel örneğidir. Önümüzdeki 4 yılda da eksikleri tamamlayacağız Allah’ın izniyle. İhmal edilmişliğe, itilmişliğe son vereceğiz. Torosların eteklerindeki, Çukurova’daki Türkmenler bundan sonra hak ettiği hizmeti alacak” dedi. 

TÜRKİYE’Yİ GELİŞTİRDİK DİYENLER, MİLLETİMİZE SUYU BİLE GÖTÜREMEDİ

Mevcut iktidarın, bölge halkına hizmet götürmediğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “12 yıldır her yaz Göller Yaylası’na su getireceklerini söyleyen ama bunu yerine getirmeyen iktidara 7 Haziran seçimlerinde bir ceza vermeye var mısınız Kozanlılar? Var mısınız onları bu yaz göndermeye?

Bunu sadece su hizmeti için söylemiyorum. Vatan coğrafyasının bir bölümünde devletin kontrolünü, terör örgütünün siyasi yapılanmasına teslim etmişlerdir ve terör örgütü liderinin mesajının nevuzlarda okunmasına olanak tanıyorlar. Bunu hazmedebilir misiniz Kozanlılar? Kozan’da bize bıraktıkları susuzluk ve yolsuzluktur. 2015 yılı tamamlandığında 2 bin kilometre kaliteli yol yapmış olacağız. İktidar 12 yıldır çok iyi hizmet verdiğini söylüyor ama bu süreçte daha suyu bile götüremedikleri bir yere su götürüyoruz. Bu, parayla pulla yapılacak bir iş değil. Allah rızasına inanan, milletine aşkla, sevdayla bağlı, ona hizmeti ibadet sayan ve hizmetiyle de kalıcılığı kendisine ilke edinen bir anlayışın, bir idrakin sonucudur bu. 12 yıl kendi yandaşlarına her şeyi verip, benim memleketimin insanına su bile vermediler. Hala susuzlukla mücadele ettiğimiz Türkiye mi onların kalkınmış Türkiye’si? Aladağ’da gezerken yolların nasıl berbat olduğunu görüyorum ve Aladağlıların nasıl olup da mevcut iktidara bu kadar oy verdiğini anlayamıyorum. Kozan’ın dağlarına, köylerine çıkıyorum ve iktidara oy vermenize neden olacak tek bir hizmet göremiyorum.

7 Haziran’da MHP’ye oy vermenizi, hizmetlerimizin karşılığı olarak değil,  Türkiye için, Türk Milleti için, şehitlerimiz ve gazilerimiz için, Atatürk için, milletimizin geleceği için, ecdadımız için istiyoruz. Gönderden bayrak indi, askerin başına çuval geçti, Güneydoğu elden çıktı.”

BAŞKAN SÖZLÜ’DEN YENİ MÜJDELER

Bölgeye hizmetin aralıksız süreceğini de açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Biz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’den talimatı hep hizmet için adık. 16 yıldır belediye başkanıyım ve Allah şahittir ki, partimizin teşkilatlarından ve genel merkezimizden bir baskı görmedim, kimse bize bir dayatmada bulunmadı. Zamanında 40 milyon liraya yapılmaya casaret edilemeyen Göller Yaylası su projesinin yapımı için söz verdik halkımıza ve gereğini yerine getiriyoruz. Göller Yaylası’ndan Saimbeyli’ye çıkan 30-35 kilometrelik asfalt yolu yapacağız. Göller-Kozan yolunu de seçimden sonra 3 şeritli, modern hale getirmek için çalışma başlatacağız. O yolu da iki ayda bitireceğiz. Ekiplerimiz gece-gündüz çalışılacak bu işler zamanında bitecek. Su geldikten, yol yapıldıktan sonra Göller Yaylası cazip bir yer olacak. Ondan sonra gecekondulaşma olmasın diye, yaylanın imarını yapacağız. Çağdaş bir Avrupa yerleşkesi gibi olacak Göller. Toroslardaki yerleşim birimlerimizin her biri bir Davos olmalı. Bölgede gecekondulaşmaya müsade etmeyeceğimiz de bilinsin şimdiden.

Kozan-Mansurlu, Mansurlu-Feke yollarını da asfalt yapıyoruz. Bunlar ihaleler hariç ekstra yapacağımız yollar. Cumhuriyet döneminde Adana’da bu kadar kısa sürede 2 bin kilometre nitelikli yol, kimsenin yapamadığı bir iştir. Bunları bitireceğiz ve 2016’da da inşallah kalan yolların hepsini tamamlayacağız. Hizmeti yaparken para yok diye sızlanmıyoruz, milletin ihtiyacı varsa hizmeti gerçekleştiriyoruz. İlçelerimize, siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından bölgenin makus talihini değiştirecek ve Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan su projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.