TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Saldırı kabul edilemez”

Saldırı, kadına da yönelik olunca her kesimden kınamalar geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Saldırı kabul edilemez”

“Saldırı kabul edilemez”

Saldırı, kadına da yönelik olunca her kesimden kınamalar geldi. CHP’nin kadın vekil adayının silahlı saldırıya uğraması nedeniyle bir açıklama yapan CHP  Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Elif Doğan Türkmen’e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, saldırıyı  CHP’ye yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdi.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yurt çapında siyasi partilerin seçim bürolarına, otobüslerine, il binalarına ve adaylara yönelik saldırıları lanetle kınadığını açıkladı. Çıtırık, Farklılıklara tahammül edilmesini, seçimlerin huzur içinde geçmesini, toplumsal barışı bozacak olaylardan kaçınılmasını, seçimlerin sandık hukuku ve güvenliğine uygun geçmesini diledi.

Kadın örgütleri de yazılı bir açıklamayla saldırıyı kınadı. Adana’da faaliyet gösteren kadın örgütleri temsilcileri, toplamda şiddet dilinin artmasının üzüntüsü içerisinde yaşarken, son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Tükmen’e  yapılan saldırının asla kabul edilemeyeceğini açıkladı.

ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, Başkan Yardımcısı Elif Doğan Türkmen’e yapılan saldırıyı kınadı. Sönmez, “Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz.” dedi.

Çukurova GİAD’ın milletvekili adaylarına yönelik düzenlendiği toplantıların ikincisine konuk olan CHP’li adaylardan 1’inci sıra adayı Av. Elif Doğan Türkmen, toplantının yapılacağı Park Zirve Tesisleri’ne girişte silahlı saldırıya uğradı. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, ayağından yaralanan ve hayati tehlikesi bulunmayan Türkmen’e yapılan saldırıyı kınadı. Çukurova GİAD’ın her üyesinin saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, seçim bürolarına, Demir’e bıçaklı, Türkmen’e de silahlı saldırıları şiddetle kınadığını belirtti.  Ztürk, “Saldırılar kimseye kazanım sağlamaz” dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, saldırıya uğrayan Türklen’i hastanede ziyaret etti. Beştaş, “:  Saldırı kadın siyasetçilere yönelik tahammülsüzlüğü gösteriyor” dedi. (Haberleri 6. Sayfada)

 

 

  

 

   


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.