TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın örgütlerinden kadın şiddetine tepki

Adana’da faaliyet gösteren kadın örgütleri temsilcileri, toplamda şiddet dilinin artmasının üzüntüsü içerisinde yaşarken, son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Tükmen’e yapılan saldırının asla kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadın örgütlerinden kadın şiddetine tepki

Kadın örgütlerinden kadın şiddetine tepki

 

ADANA(İLKHABER) -  Adana’da faaliyet gösteren kadın örgütleri temsilcileri, toplamda şiddet dilinin artmasının üzüntüsü içerisinde yaşarken, son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Tükmen’e  yapılan saldırının asla kabul edilemeyeceğini açıkladı.

EVKAD  Başkanı Sema Turan Yapıcı, ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, AKDAM Başkanı Muhal Levent İkikardeş, TKB Adana Şubesi Başkanı Ayşe Birgölge, TKB Seyhan Şubesi Başkanı Saniye Çelik, CKD Adana Şubesi Başkanı Aysel Ulusoy, Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi Ayten Dolançay, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Zeynep Serap Baltacı, Pınar Çocuk Kadın Derneği Başkanı Canan Özalp, Toplumsal Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aynur Özçınar, AKL Mezunları Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği  Başkanı Berrin Ünlü, Yaşlılarla Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Sağlamtimur, Çukurova Kadın Platformu Başkanı Leyla Ramazanoğlu Türkmen’e yapılan saldırı nedeniyle ortak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde toplumda şiddet dilinin artması ve eyleme geçmesi ve bunun siyasete çevrilmesi bu ülkede kadınlar için zor olan siyasetin bir de silahla veya sözle saldırıya uğrayarak gelişmesi biz kadın örgütlerinin barış diline ve anlayışına karşı olarak yapılmış bir eylem olarak görüyoruz.

Dün, MHP Milletvekili Meral Akşener'e yapılan kadın üzerinden  sözlü taciz, bugün CHP Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen'e silahlı olarak dönmüştür. Bunlar siyasi iktidarın kindarlıkla yerleştirdiği kabul edilemez bir şiddet dilidir.

Eril toplumun mağduru olan kadınlar, aynı zamanda barışın da kurucularıdır. Kadınları her alanda  baskı altına almaya çalışan sistemin, kadınlar üzerindeki bakışının şiddete dönüşmesi kabul edilir bir şey değil.

Her ne adına olursa olsun bu ve benzeri eylem türlerini bizler  şiddetle kınıyoruz.

Örgütlü kadınlar olarak, şiddetin nereden geldiğine bakmaksızın karşı olduğumuzu ve baskıların da   kadınlarımızı yıldırmayacağını yüksek sesle haykırıyoruz.”

 

 

 

   


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.