TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmen’den Vali Büyük’ün açıklamasına tepki

Silahlı saldırı sonucu yaralanan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, olayın ardından Adana Valisi Mustafa Büyük'ün saldırıyı, ‘Avukat-müvekkil ilişkisi’ne dayandırmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkmen’den Vali Büyük’ün açıklamasına tepki

Türkmen’den Vali Büyük’ün açıklamasına tepki

 



ADANA (İHA) - Silahlı saldırı sonucu yaralanan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, olayın ardından Adana Valisi Mustafa Büyük'ün saldırıyı, ‘Avukat-müvekkil ilişkisi’ne dayandırmasına tepki gösterdi.
Türkmen, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, yarınlarını şekillendireceği, aydınlık bir gelecek umudu olarak gördüğü 7 Haziran seçimlerine yaklaşırken, şahsına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenler için bir fırsat olduğunu ifade etti.
Henüz hastanede tedavi görürken ve bu olayın neden olduğu travmayı atlatamamışken, Adana ve dolayısıyla Türkiye, kaos ortamı yaşamasın diye saldırganın çok eski bir müvekkili olduğunun kamuoyu ile paylaşılmasını istediğini belirten Türkmen, şöyle devam etti:
"Buradaki amacım, bu saldırının arkasındakiler her kim ise ve amaçları ne ise sonuç almalarının önüne geçmekti. İl başkanımız Burhanettin Bulut ve sevgili eşim Ahmet Türkmen, kameraların karşısına geçip saldırganın kimliğinin bilindiğini, eski bir müvekkilim olduğunu ancak yıllardır avukat-müvekkil ilişkisi içerisinde bulunduğum bir insan olmadığını dile getirdiler.
Ben bir milletvekili adayı olarak, bu olayı seçimlere 12 gün kala siyasi bir malzeme yapmaktan kaçınırken, ülkemin böyle bir olaydan dolayı kaos ortamına girmesinin kaygılarını yaşarken, bilinçli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bir siyasetçi ve bir hukuk insanı olarak titizlikle davranırken, aynı hassasiyetin devlet adamı kimliği taşıyan sayın Adana Valisi tarafından gösterilmemesi, bana uğradığım saldırıdan daha büyük acı vermiştir. Sayın Vali, kimliği belli olan saldırgan henüz yakalanmamışken, sorgusu yapılmamışken, olayı neden gerçekleştirdiğinin üzerindeki sır perdesi kalkmamışken, silahlı saldırıyı, ‘Avukat-müvekkil ilişkisi’ne dayandırması en basit tabirle sorumsuzluktur. Sayın valinin devlet adamlığı ciddiyetinden uzak, bu açıklamayı yapmasının nedenini kamuoyunun takdirine bırakırken, bu vesileyle şahsıma yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ile uzun yıllardır herhangi bir avukat-müvekkil ilişkim bulunmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Sayın valimizden, bu tür kolaycı açıklamalar yapması yerine, açık kimliği belli olan saldırganın bir an önce yakalanması, varsa olayın arkasındaki kişilerin ortaya çıkarılması için gayret göstermesi ve en önemlisi kamuoyunun da cevabını merak ettiği “Bu saldırı neden seçime 12 gün kala gerçekleşti?” sorusuna yanıt olacak çözümler üretmesini bekliyorum."
Türkmen açıklamasının sonunda şunları kaydetti:
"Saldırı sonrası, gerek hastaneye gelerek, gerek telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini sunan başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm partililerime, partizanlık yapmayarak bu menfur saldırıyı kınayan ve şahsımı ziyarete gelen diğer siyasi partilere mensup arkadaşlarıma, olayı duyar duymaz hastaneye akın eden binlerce hemşehrime şükranlarımı sunuyorum. Sağlık durumumu merak edenlere de, şu müjdeyi vermek istiyorum: Yarından itibaren seçim çalışmalarıma kaldığım yerden şevkle devam edeceğim."

 

   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.