TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendi başımıza iş yapmıyoruz

Tüm Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Kaya, Başbakan Davutoğlu’nun “Emekliye ev” müjdesi vermesi üzerine hareket ettiklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kendi başımıza  iş yapmıyoruz

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilere TOKİ müjdesini geçtiğimiz hafta verdi. Ardından ise TOKİ Başkanı Turan Gelen, bir açıklama yaparak emekli derneklerinin birleşerek gelebileceklerini ve talepleri değerlendirmeye alabileceklerini aktardı.

Yapılan açıklamanın ardından emekli derneklerinde bir hareketlilik başladı. Başbakan ve TOKİ Başkanı’nın açıklamalarını duyan emekli vatandaşlar derneklere üye olmaya başladı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şubesi Başkanı Rafet Kaya, emeklileri düşünerek yapılan bu çalışmada emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak açıklamasına başladı. Kendisinin bir başka emekli sendikasında şube başkanlığı yaptığı sırada BİMER’e emeklilere TOKİ’den ev verilmesi konusunda kişisel başvurunu yaptığını anlatan Kaya,  “2009 yılında şube başkanı olarak görev yaptığımız yerde şahsi başvurumuzu yaparak gerekli  cevabımızı almıştık.  Neydi cevap emeklilere TOKİ’den ev verdirmekti. Zamanın Adana Milletvekili Abdullah Torun bizi çağırıp Karaisalı’da yapılacak TOKİ’lerden 50 ev tahsis ettiler.  Ama biz o zaman Karaisalı TOKİ’ye 50 kişi bulamadık.  27 kişi bulduk.” dedi.   Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve TOKİ Genel Başkanı Turan Gelen açıklama yaparak, “emekli dernekleri birleşip bize gelsinler. Emeklileri TOKİ’den 250 TL ödeme ile ev sahibi yapacağız” ifadelerini kullandığını hatırlatan Kaya, “Şuan yaptığımız işlem ise  bizim kendi başımıza yaptığımız bir iş yada emekliyi farklı yöne çekmek istediğimiz bir şey değil. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakan’ı çıkıyor açıklıyor.  Emekliye  müjde 250 TL aylık ben emeklimize  ev vereceğim diyor. Bu arada biz derneğimizde siyaset yapmıyoruz. Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz.  Kim bizim emeklilerin hakkını arıyorsa, biz bu kişilerin isimlerini anlatmaktan imtina etmeyiz.  Emeklilerimize vereceğimiz hizmetten hiç kimse bizi vazgeçiremez.” diye konuştu.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.