TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞKAN ÇETİN'DEN HALK GÜNÜ’NDE SİTEM

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, son birkaç aydır kültür, sanat ve spor etkinliklerine yönelik duyarsızlığa Halk Günü’nde tepki gösterip "Enis Fosforoğlu’nu 200 kişi izlemişse bu ayıptır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2015 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2015 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BAŞKAN ÇETİN'DEN HALK GÜNÜ’NDE SİTEM

 ADANA (İLKHABER) - Halk Günü'nde, “Çukurova’da yaşayan halk kültür-sanat ve spor etkinliklerini istemiyor mu?” diye soran Çetin, hemen her ay, bazen her hafta bir sergi, tiyatro gösterisi, özel ve önemli günlerde ise mutlaka bir konser düzenlendiğinin altını çizdi. Çetin, “Satranç turnuvası yapıyoruz, Orhan Kemal’de peş peşe sergiler düzenliyor, Enis Fosforoğlu gibi usta bir sanatçı tiyatro oyunu ile geliyor ama 1000 kişilik tiyatroda 200 izleyici olur mu? Enis Fosforoğlu’nu 200 kişi izlemişse bu ayıptır” diye konuştu.

GÜREŞE DESTEK, SATRANCA EV SAHİPLİĞİ
Adanalı ünlü satranççı Kahraman Olgaç anısına düzenlenen 7. Ulusal Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yaptıklarını, ayrıca 31 Mayıs Pazar günü Salbaş’ta yapılan geleneksel güreş turnuvası gerçekleştirdiklerini anlatan Çetin, şöyle devam etti:
"İstanbul’da izlemeye kalksanız yüksek paralar ödemeniz gereken tanınmış Adanalı sanatçımız Enis Fosforoğlu’nu getiriyoruz ama nafile. Geçenlerde 100. Yıl’daki pazar yeri konusunda halka sorduk, kültür-sanat ve spor etkinlikleri konusunda da ‘istiyor musunuz-istemiyor musunuz?’ diye referandum mu yapalım?"

“BALKONA RESMİNİ DE ASTIM, GELMEDİN”
Çeşitli dilek ve teşekkürlerin dile getirildiği Halk Günü’nde gülümseten konuşmalar da yapıldı. Duran Güler adlı yurttaşın, ilgili ve duyarlı tüm müdür ve ilgililerin adını vererek teşekkür etmesi dikkat çekerken Zöhre Özmen adlı bir kadının, “Balkona bayrağını da astım ama yine de gelmedin” demesi gülüşmelere yol açtı. “Söyleseydin gelirdim” diyen Başkan Soner Çetin’e Özmen’in, “Sosyal yardım alıyorum, ama bundan utanmıyorum, seni de çok seviyorum. Bana ‘Sen Kürtsün’ diyorlar ama nüfus cüzdanımda Türk yazıyor, ben Cumhuriyetin vatandaşıyım” diye karşılık vermesi alkışlarla karşılandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.