TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şair Seçim Seziş’ten örnek davranış

“Adanalı Şair Seçim Seziş, ‘Aşkın S Hali’ adını verdiği ilk şiir kitabının ardında ikincisi olan ‘’Bir Demet Mavi’’ adlı kitabıyla okuyucularının karşısına çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2015 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şair Seçim Seziş’ten örnek davranış

ADANA(İLKHABER) -17 yaşından bu yana kaleme aldığı şiirlerini ‘Aşkın S Hali’ adlı kitabında toplayan Seçim Seziş’in 127 sayfadan oluşan kitabında toplam 121 şiiri bulunuyor.

 

Şair Seçim Seziş, Aşkın S Hali’ adını verdiği kitabın gelirleriyle 5 Ocak Anadolu Lisesi’ne  annesi Güven Seziş ile babası merhum Süleyman Seziş’in adını verdiği bir kütüphane yaptırdığını,  2. kitabının geliriyle de bazı yerlere yardım  misyonunun devam edeceğini vurguladı.

Kendisine ait 400’ün üzerinde şiiri bulunduğunu hatırlatan Seziş, “Hatasıyla sevabıyla naçizane şiir severlerin karşısına ilk kitabım olan Askın S Hali adlı kitapla  çıktım. Yakında ise ‘’Bir Demet Mavi’’ kitabımla okur severlerin karşısına çıkacağım.  Şiirde aşk çok etkili insanın her şeye aşkı var: Doğaya, insana Allah’a her şeye aşkı var. Şiirler insanların duygularında başlar. Sanat bir yetenek bir zeka işidir. Aşırı duygusal insan iyi bir gözlemci olursa birçok şeyden ilham alabiliyor bana göre. Bazen güzel yüzlü bir çocuğun masumiyetinden ya da anamızın kuşku duymadığımız o derin merhametinden veyahut akşam eve götüreceği ve sıcak sıcak bölüşeceği ekmeği düşünen bir babanın nasırlı yüce ellerinden ve bunun dışında ruhu dinlendirici bir müzikten… Sizce insan duymadan, görmeden, hissetmeden yazabilir mi?” dedi.

Aşksız bir şiir yazılamaz diyen Seziş, “ Aşk bütün konuların ve toplumların özüdür ve bunun dışında kalan bütün faili meçhul konular aşkın dar ağacına asılan bir ölümlünün önsözüdür. Bu yüzden samimi, inanarak ve açık yüreklilikle söylüyorum ki, aşkın rotası ile her konu hakkında yazı ve şiir yazılabilir. Sanat    her alanda insanın yaşamını güzelleştiren bazen hüzünle nadiren bazen yorgun ruhlarımızda dinlendirme ve çoktur an  bir   tamamdır.  Savaşa bile girerken Mehteran takımı ile askerlerini coşturmuştur.” diye konuştu.

Sanatın kültürü ve kesimi eşit olmalıdır diyen Seziş, “ Sanat sanat içindir. Türkiye’de popilist yaklaşımlar yüzünden sanat yozlaştırıldı. Ne yazık ki,Adana’da  Sanatçıya sahip çıkılmıyor. Ölünce kıymeti anlaşılıyor. Biz şairler topluma mesaj veren insanları gerek görüntülerimizle  ve kişiliklerimizle bir rol modeliz  bu farkında lığı bilerek dikkat etmeliyiz. Düşüncelerimizi ifade ederken dikkatli davranmalıyız.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.