TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cami açılışında 5 bin kişiye saç tava ve Kuran’ı Kerim

Mardin Kabala beldesinden İstanbul’da ikamet eden Hacı İsmail Kaya milletvekili seçimlerinden 3 gün önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılan ve adı ”HACI İSMAİL KAYA” olarak belirlenen caminin ikinci kez açılış töreni yapıldı. Mevlid-i Şerif okutularak yapılan açılışta, açılışa katılan 5 bin kişiye sac tava ikramı ile birer adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2015 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2015 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Cami açılışında 5 bin kişiye saç tava ve Kuran’ı Kerim

Cami açılışında 5 bin kişiye saç tava ve Kuran’ı Kerim

 

ADNAN AVUKA

MARDİN -  Mardin Kabala beldesinden  İstanbul’da ikamet eden Hacı İsmail Kaya milletvekili seçimlerinden 3 gün önce  Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılan  ve adı ”HACI İSMAİL KAYA” olarak belirlenen caminin ikinci kez açılış töreni yapıldı. Mevlid-i Şerif okutularak yapılan açılışta,  açılışa katılan 5 bin kişiye sac tava ikramı ile birer adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Mardin taşından yapılan ve 4 milyon liraya mal olan caminin yapımı 3 yıl sürdü. Teknolojinin en yeni versiyonuyla donatılan camide aynı anda 2 bin kişi saf tutabilecek.

     Cuma namazını Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun’un kıldırdığı camide, Kuranı- Kerim  ve   Cuma  hitabesi okundu. Diyanet iİleri  Cami Hizmetler Daire Başkanı Selahaddin Çelebi ve arkadaşlarının da törende konuşma yapan Çelebi,  camilerde sadece namaz kılınmadığını, Kur’an Kursları verildiğini,, ahlaki değerlere sahip insanlar yetiştirildiğini  belirterek, “Camiler mukaddes Allah’ın evidir” dedi.

Ak parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Vali Vekili Ali Güldoğan,  Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Imrak’ın da katıldığı Cuma Namazından sonra yapılan konuşmalardan sonra bir konuşma da Kaya ailesi büyüklerinden Kabala belediyesi eski Başkanı Ferah Kaya yaptı. Ferah Kaya konuşmasında,   “28 .05.2015 tarihinde Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu teşrifleri ile bu camii açılışı yapılmıştı.Ancak açılışta Kuran-ı Kerim ve mevlüt okutulmamıştı.Biz Kaya ailesi olarak bu önemli iki noktayı, da gerçekleştirmek amacı ile   hem Cuma  namazı ve hem de  caminin tamamen hizmete açılması ile mevlüt  okutma  kararı aldık. Bu Cuma gününde  hem namazı ve hem de mevlüt yemeğine teşrif eden Başta Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen zatlar ile  Dubai, Tunus, Libya ile Irak’ın Musul, Süleymaniye. Erbil, Zaho, Bağdat, Avrupa’nın Hollanda, Almanya, Kanada ve bir çok ülkelerinden gelen misafirlerimiz bizleri onurlandırdılar, hoş geldiniz diyoruz” dedi.

  Hacı İsmail Kaya’nın babası  merhum Hacı Beşir Kaya da islami kurallara uygun yaşantısı ve hayır işleriyle adından söz edilen bir kişi olarak tanınmaktadır.

Cuma namazından sonra 5 bin kişiye iki ton saç kavurma ikramında bulunuldu. Ayrıca açılışa gelen herkese birer adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.