TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öngör: Kenan Evren Bulvarı Yaşar Kemal Bulvarı olsun

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi tarafından Kenan Evren Bulvarı’nın isminin Yaşar Kemal Bulvarı olarak değiştirilmesi amaçlı imza kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2015 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2015 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öngör: Kenan Evren Bulvarı  Yaşar Kemal Bulvarı olsun

 


İmza kampanyasının başlaması ile birlikte ilk etapta 500 imzanın toplandığı öğrenildi. Toplanılan imzaların Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teslim edileceği bildirildi. İmza kampanyasının bulunduğu  dilekçede 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe sonucu yaşanan ölümler, gözaltılar, işkenceler ve hak ihlalleri bilgileri yer aldı.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, Kenan Evren Bulvarı isminin değişmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Kenan Evren yerine Adana’yı ve Türkiye’yi dünyaya tanıtan ülkenin yüz akı Yaşar Kemal’in adının verilmesini önerdiklerini aktaran Öngör,  kampanyayı CHP, HDP, TMMOB, DİSK, KESK ve ÇHD destekleyeceğini dile getirdi

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi tarafından Kenan Evren Bulvarı’nın isminin Yaşar Kemal Bulvarı olarak değiştirilmesi amaçlı imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasının başlaması ile birlikte ilk etapta 500 imzanın toplandığı öğrenildi. Toplanılan imzaların Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teslim edileceği bildirildi. İmza kampanyasının bulunduğu  dilekçede 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe sonucu yaşanan ölümler, gözaltılar, işkenceler ve hak ihlalleri bilgileri yer aldı. Kenan Evren’in, evrensel insan haklarını ve yaşam hakkını açıkça ihlal ettiği belirtilen dilekçenin sonunda ise, “Toplum vicdanında mahkum olan  Kenan Evren adının değiştirilerek yerine Türkiye toplumunun vicdanı ve sesi, Adana ve Çukurova’nın İnce Mehmet’i olan Yaşar Kemal adının verilmesini arz talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, Kenan Evren Bulvarı isminin değişmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Kenan Evren yerine Adana’yı ve Türkiye’yi dünyaya tanıtan ülkenin yüz akı Yaşar Kemal’in adının verilmesini önerdiklerini aktaran Öngör,  kampanyaya CHP, HDP, TMMOB, DİSK, KESK ve ÇHD’nin destek verdiğini dile getirdi. Öneriyi içeren dilekçeyi Adana Büyükşehir Belediyesi’ne vereceklerini ve bulvarın isminin değiştirilmesini isteyeceklerini belirten İlhan Öngör, pazartesi günü konuyla ilgili ortak basın açıklaması düzenleyeceklerini aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.