TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinanpaşa Köprüsü onarılıyor

Çürümeye yüz tutmuş Sinanpaşa Asma Köprüsü için Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düğmeye basıldı ve tadilat çalışmaları başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2015 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2015 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sinanpaşa Köprüsü onarılıyor

Adana’da 1998 yılında Adana’nın Yüreğir ve Seyhan İlçelerini birbirine bağlayan Sinanpaşa Asma Köprüsü 100 ev yıkılarak Seyhan Nehri üzerinde inşa edilmişti. Aradan geçen uzun yıllarda nehrin üzerindeki görevini sürdüren köprü aşınmaya başladı. Son dönemde ise köprünün tahtalarında çatlamalar ve çürümeler boy gösterdi. Yapılan şikayetler üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi konuya el attı. Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde geçtiğimiz hafta içerisinde tadilat çalışmalarına başlandı

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Çürümeye yüz tutmuş Sinanpaşa Asma Köprüsü için Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düğmeye basıldı ve tadilat çalışmaları başlatıldı.

Adana’da 1998 yılında Adana’nın Yüreğir ve Seyhan İlçelerini birbirine bağlayan Sinanpaşa Asma Köprüsü 100 ev yıkılarak Seyhan Nehri üzerinde inşa edilmişti. Aradan geçen uzun yıllarda nehrin üzerindeki görevini sürdüren köprü aşınmaya başladı. Tadilat çalışmaları yapılan köprü kullanıma devam etti.  Ancak yazın aşırı sıcaklar, kışın ise yağışlar köprüyü tekrar aşındırmaya başladı.

Son dönemde ise köprünün tahtalarında çatlamalar ve çürümeler boy gösterdi. Yapılan şikayetler üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi konuya el attı. Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde geçtiğimiz hafta içerisinde tadilat çalışmalarına başlandı. Aydınlatma ve tadilat çalışmaları nedeni ile köprü bir süreliğine yaya geçişlerine kapatıldı. Çürümüş tahtalar çıkartılarak yerine yenileri yerleştirildi. Boyama işlemleri de devam eden çalışmalar kısa bir zaman sonra tamamlanması bekleniyor.

Köprüyü kullanan vatandaşlar yapılan tadilattan memnun. Ancak bir süre kapalı kalacak köprü nedeniyle vatandaşlar yaklaşık 500 metre ileride bulunan diğer asma köprüyü kullanmak zorunda kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.