TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güngör’den borçların yapılandırma uyarısı

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, yapılandırılan vergi borçlarının 3. taksitini ödeme süresinin 30 Haziran 2015 tarihinde sona ereceğini belirterek, mükellefleri uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2015 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2015 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Güngör’den borçların yapılandırma uyarısı

Güngör’den borçların yapılandırma uyarısı

 

MERSİN (İHA) - Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, yapılandırılan vergi borçlarının 3. taksitini ödeme süresinin 30 Haziran 2015 tarihinde sona ereceğini belirterek, mükellefleri uyardı.
Vergi Dairesi Başkanı Güngör, yazılı bir açıklama yaparak, 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında vergi borçlarını yapılandıran mükelleflere çağrıda bulundu. Güngör, “6552 sayılı kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerin, 2014 takvim yılında en fazla bir defa, müteakip takvim yıllarında ise en fazla iki defa ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının borçlunun başvuru sırasında tercih ettiği taksitlendirme süresinin son taksitini izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı kanunun 51’inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla madde hükümlerinden yararlanılacaktır” dedi.
Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanılabilmesi için yapılandırılan vergi borçlarının taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesi gerektiğine işaret eden Güngör, “Bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde 6552 sayılı kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir. Bu nedenle taksitlerin süresinde ödenmesi önem arz etmektedir. Kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde, ödenmeyen borç tutarları, yapılandırma öncesi haline dönüşecek ve bu alacaklar gecikme zammı da uygulanmak suretiyle 6183 sayılı kanun hükümlerine göre cebren takip ve tahsil edilecektir” ifadelerini kullandı.
Yapılandırılan vergi borçlarının 3. taksitinin ödenme süresinin 30 Haziran 2015 Salı günü sona ereceğini anımsatan Güngör, vergi borçlarının peşin veya taksitli olarak vergi dairelerine ve anlaşmalı bankalara ödenebileceğini, ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresinden kredi kartıyla da ödeme imkanı bulunduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.