TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgecan olayından sonra vatandaş otobüs istedi

Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Kocamaz, Mersin-Silifke arasına otobüs seferi konmasına tepki gösteren şoför esnafına yanıt verdi:

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2015 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2015 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Özgecan olayından sonra vatandaş otobüs istedi

Özgecan olayından sonra vatandaş otobüs istedi

 
MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iddia edildiği gibi Silifke Kooperatifi Başkanı Ünal Ünüvar’ın ölümünün, Silifke’ye belediye otobüs seferleri koymalarıyla ilgisi olmadığını söyledi. İlçelere otobüs seferlerinin kilit noktasının Özgecan olayı olduğunu belirten Kocamaz, eylemlerin bazı art niyetli kişilerin Ünüvar’ın vefatını fırsat bilerek yapıldığını öne sürdü.
Silifke ilçesinde 24 Haziran 2015 tarihinde uçurumun altında cesedi bulunan Silifke Kooperatifi ve Silifke Belediye Spor Kulübü Başkanı Ünal Ünüvar’ın defnedildiği 25 Haziran Perşembe günü, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye otobüs seferi konulmasına tepki göstererek eylem yapan Silifke Kooperatifi otobüs şoförleri, Ünüvar’ın ölümünden Başkan Kocamaz’ı sorumlu tutmuştu. Belediye otobüsünün önünü keserek Antalya-Ankara yolunu trafiğe kapatan şoförler, Ünüvar’ın ölümünde Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin Silifke’ye girmesinin de etken olduğunu iddia ederek, Kocamaz’ı istifaya çağırmışlardı.
Başkan Kocamaz, İHA’ya açıklama yaparak, Mersin-Silifke arasına belediye otobüs seferleri konulmasına tepki gösterip eylem yapan Silifke Kooperatifleri otobüs şoförlerinin iddialarına yanıt verdi. İddia edildiği gibi Silifke Kooperatifi Başkanı Ünüvar’ın ölümünün, otobüs seferleri konulmasıyla ilgisi olmadığını dile getiren Kocamaz, provokasyon olarak nitelediği olayların bazı art niyetli kişiler tarafından çıkarıldığını öne sürdü.
“OTOGARLA İLGİLİ EN SAĞLAM BİLGİLERİ BİZE ÜNAL BEY VERDİ”
Ünal Ünüvar’ın elim bir şekilde hayatını kaybetmesinin tüm Mersinlileri olduğu gibi kendilerini de derinden üzdüğünü ve yaraladığını vurgulayan Kocamaz, Ünüvar ile Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı döneminde tanıştığını aktardı. Başkan olduktan sonra da Ünüvar ile birkaç görüştüğünü ifade eden Kocamaz, “Hatta otogarla ilgili en sağlam bilgileri de bize Ünal Bey’in kendisi verdi. Orada bir iş yerini, belediyeden fazla iş yerleri kiralayarak başkalarına kiraya veren şahıslardan aylık 10 bin liraya Ünal Bey’in kendisi kiraladıklarını söyledi. Belediyenin evrakına bakıyoruz o iş yerinin yıllık kirası 4 bin 500 lira. Hatta ‘Ben yıllık 120 bin lira veriyorum, siz 96 bin liraya kiraya çıktınız. Biz buradan bile 24 bin lira karlıyız’ ifadesini kullanmıştı o zaman” dedi.
“VATANDAŞ İSTEDİ AMA BİZ DİRENDİK. KİLİT NOKTASI ÖZGECAN OLAYI OLDU”
Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesinden sonra vatandaşın haklı olarak Büyükşehir’den çok fazla beklentisi olduğuna işaret eden Kocamaz, özellikle en uzak ilçeler de dahil halkın kendi bölgesine toplu taşıma seferleri istediğini kaydetti. “Biz de mümkün olduğu kadar bunları yapmamaya, engellemeye çalışıyoruz” diyen Kocamaz, Büyükşehir yasası çıkarken başta ilçeler arası taşımacılık yapılmaması kararı alındığını, ancak sonradan ilçelere de bu yönde hizmet götürülebileceği şeklinde değiştirildiğini anlattı. “Ama biz buna rağmen epey direndik” diyen Kocamaz, ilçelere sefer başlatmalarında, Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın Tarsus ilçesinde vahşice katledilmesinin çok büyük etkisi olduğunu belirtti. Kocamaz, “Bu işin kilit noktası Özgecan olayı. Özgecan olayından sonra bize müthiş bir baskı oldu ve ‘Çağ Üniversitesi’ne kadar çocukları taşıyın’ dediler. Biz mecburen oraya servisleri başlattık. Oraya servis başladıktan sonra her taraftan saldırı başladı. Erdemli, Silifke, Taşucu ‘bize de toplu taşıma gönderin demeye’ başladı. Hatta sosyal medyada ‘Gülnar’a ne zaman başlayacak, Mut’a ne zaman Başlayacak, Aydıncık’a ne zaman başlayacak’ gibi ifadeler var” diye konuştu.
“TALEPLERE DAYANAMADIK”
Belediyenin görevinin kent içerisindeki ulaşımla ilgili olduğuna vurgu yapan Kocamaz, ancak bütünşehir olunca ilçelerin de buna dahil edildiğini belirterek, “Biz de bu taleplere dayanamadık. Özellikle yaz mevsimi geldi. Zaten o dolmuşların yeterli olmadığı da belliydi, bu taleplere biz bir karşılık verdik. Talebin durumuna göre zaman ayarlaması yapıp araç gönderiyoruz. Ben de görüyorum otobüsler bazen boş da gidiyor oraya. Belediye amme hizmeti yaptığı için yolcu olmasını beklemeden belli saatte hareket eder, biz de kaldırmak mecburiyetindeyiz. Klimalı araç, vatandaşımız rahatça gidip geliyor, daha ucuz. Onun için de vatandaş belediye otobüsünü tercih ediyor” ifadelerini kullandı.
“ÜNAL BEY’İN VEFATININ BU İŞLE ALAKASI OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUM”
Silifke Kooperatifi şoförlerinin, belediye otobüs seferlerini istemediğinin, ancak vatandaşın isteğinin altını çizen Kocamaz, “Vatandaşın sayısı mı fazla oradaki 110-120 dolmuşçunun sayısı mı fazla, buna bakmak lazım” diyerek, Kooperatif Başkanı Ünüvar’ın vefatıyla otobüs seferi konulmasının ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını da söyledi. Ünüvar’ın ölüm nedeninin henüz aydınlatılmadığına dikkat çeken Kocamaz, şöyle devam etti: “Ünal Bey’in hadisesi aydınlatıldığı zaman bunlar ortaya çıkacak. Bu işle alakasının olmadığını ben çok iyi biliyorum. Seferler başladıktan sonra gelen tepkiler üzerine Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’yı telefonla aradım ve ‘Nedir bu hadise? Burada tezvirat yapıyorlarmış’ dedim. Veysel Bey bana, Ünal Bey ile konuştuğunu, herkesi toplayarak toplantı yaptıklarını ve Ünal Bey’in o toplantıda, ‘Belediye talep oluyorsa mecbur gönderecek. Belediye bizim yüzümüzden halkla karşı karşıya mı gelsin?’ şeklinde bir ifade kullandığını anlattı. Ama şimdi bazı art niyetli kişiler bunu bir fırsat bilerek belediye otobüsünün önünü kestiler. Bundan önce de belediye otobüslerini çizdiler, engellemeye çalıştılar, araçlara zarar vermeye çalıştılar. O gün de duygusal davrandılar. Duygusal bir olay, zamanla sakinleşecektir. Ben orada vatandaşlarımızın ve esnafımızın birkaç tane provokatörün oyununa geleceğini düşünmüyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.