TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNEŞ ALTINDA BİR ÖMÜR!

Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron kadın işçiler, kavurucu sıcaklara rağmen güneşin altında çalışmalarını sürdürüyor. Kentin tüm kavşaklarında, refüj ve parklarda peyzaj çalışması yapan kadın işçiler, ellerinde eldiven, başlarında şapka ve örtülerle sıcaktan korunup işlerini yapmaya çalışıyorlar. Ellerinin değdiği yerlerde renk renk çiçekler açan kadın işçiler, kentin güzelliğinin de mimarı oluyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2015 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2015 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
GÜNEŞ ALTINDA BİR ÖMÜR!

Bayram BULUT (ÖZEL HABER)

ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron kadın işçiler, kavurucu sıcaklara rağmen güneşin altında çalışmalarını sürdürüyor.

Kentin tüm kavşaklarında, refüj ve parklarda peyzaj çalışması yapan kadın işçiler, ellerinde eldiven, başlarında şapka ve örtülerle sıcaktan korunup işlerini yapmaya çalışıyorlar. Ellerinin değdiği yerlerde toprağın üstünü renk renk çiçeklerle buluşturan kadın işçiler, kentin güzelliğinin de mimarı oluyorlar.  Kadın işçiler, çalışma alanlarına da Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonetler arkasında gidip geliyorlar. İşlerini severek yaptıklarını dile getiren kadınlar, toprak ve bitki ile uğraşmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ediyor. Ancak taşeron olarak çalışan kadınlar, maddi ve manevi olarak emeklerinin karşılığını alamadıklarını öne sürüyor.

Kadın işçiler Ramazan ayında da aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Kimisi oruçlu olmasına rağmen yakıcı güneşe aldırış etmeden çalışmalarına devam ettiriyor. Son olarak Merkez Park’ta çalışan kadın işçiler, yakıcı güneşin altında çapa yaparken görüntülendi. Burada kendilerini güneşten korumak için büyük mücadele veren kadın işçiler, yine de zaman zaman güneşe karşı zayıf düşebiliyor. Kadın işçilerin yanı sıra ilaçlamada çalışan kişiler ise güneşten korunmak için şapkalar kullanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.