TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sorunları yerinde tespit ediyorlar

Belediye bünyesinde oluşturulan ve “Çözüm Ekibi” adı verilen gruplar ilçeye bağlı 96 mahalleye tek tek giderek sorunları yerinde tespit etme çalışmalarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sorunları yerinde tespit ediyorlar

Sorunları yerinde tespit ediyorlar


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Belediye bünyesinde oluşturulan ve “Çözüm Ekibi” adı verilen gruplar ilçeye bağlı 96 mahalleye tek tek giderek sorunları yerinde tespit etme çalışmalarına başladı.

İlk olarak Çözüm ekibi grupları Kurtuluş ve Cemalpaşa Mahallesi’nde çalışmalar yaptı. Mahallelerin sorunlarını bizzat mahalle sakinleri ve esnaflardan dinledi. Aldıkları notları yanlarındaki tablet aracılığı ile direk Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a oluşturdukları sistem sayesinde ulaştırılıyor. Çözüm ekibini mahalle ve sokaklarında görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Çözüm ekibinde bulunan kadınlar soruları ile vatandaşların mahallelerindeki eksiklerini ve sorunlarını yerinde tespit ediyor.

KAPI KAPI DOLAŞIYORLAR

Son olarak Reşatbey Mahallesi’nde çalışma yapan çözüm ekibi mahalle sakinlerini ve esnafları tek tek dolaşarak bilgi aldı. Kaldırım işgallerinin aşırı yaşandığı Reşatbey Mahallesi ara sokaklarında vatandaşlar yaşadıkları sorunlarını tek tek çözüm ekibine anlattı. Çözüm ekibi de sorunları not alıp bilgisayarlarına aktardı.

KARALAR İÇİN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR

Proje ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar bizzat ilgilenip projeye ayrı bir önem gösteriyor. Çözüm Ekibi’nin ilçede mevcut olan sorunları yerinde görüp çözüm üreteceğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, bu şekilde sorunları daha ivedi çözeceklerini ve vatandaşın sorununu anlatmak için belediyeye gelmesine gerek kalmayacağını söylemişti.

KALDIRIMLAR KULLANILAMIYOR

Çözüm ekibinin yanı sıra vatandaşların sorunlarını bizlerde dinledik. Vatandaşların bize ilettikleri ortak şikayet konusu kaldırımları kullanamamak oldu. Kimi kaldırımları işyerlerinin işgale ettiğini, kimilerinin ise otomobil parkları nedeni ile kaldırımların kullanılamadığını söyledi. Engelli bireylerin özellikle büyük mağduriyetler yaşadığını hatırlatan vatandaşlar, “Belediye çözüm ekibi diyorlar. İnşallah sözde değil özde bir çalışma yapıyorlardır. Bizler artık bu sorunlardan kurtulmak istiyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.