TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baş: Emeklilerimiz külfet değil, nimettir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Emeklilere külfet gözüyle değil nimet gözüyle bakılmalıdır.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Baş: Emeklilerimiz külfet değil, nimettir

Baş: Emeklilerimiz külfet değil, nimettir

 

 

 

ADANA(İLKHABER) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Emeklilere külfet gözüyle değil nimet gözüyle bakılmalıdır.” dedi.

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI ALTINDA

‘Dünya Emekliler Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Yusuf Baş, “Ülkemizde en zor şartlarda yaşayan kesimlerden biri de emekli vatandaşlarımızdır. 11 milyon civarındaki emekli vatandaşlarımız büyük ekonomik sıkıntılar içinde mücadele etmektedirler. Türkiye Kamu-Sen’in son Mayıs ayı araştırmasına göre; çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 100, açlık sınırı ise bin 620 liradır. Emeklilerin evde sadece karı-koca olarak kaldıklarını düşündüğümüzde bile bu rakamlar, 11 milyon emeklinin tamamının yoksulluk sınırının altında, tamamına yakınının da açlık sınırı altında yaşadığını ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

TOPLUMUMUZUN ÇİMENTOSU

Yusuf Baş, devamla “Toplumumuzun çimentosu ve canlı hafızasını oluşturan, geçmiş ile gelecek arasındaki en sağlam köprü konumundaki emekli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanma şartları giderek bozulmuştur. Özel hastanelerden faydalanma imkanları olmayan emeklilerimizin devlet hastanelerine katkı payı bile ödeme güçleri kalmamıştır ve hastane kuyruklarında çile çekmektedirler. Değiştirilen sisteme göre çalışma hayatından çekilme yaşları artırılan insanlarımızın, hiç olmazsa hayatlarının geriye kalan yıllarında mutlu ve huzurlu yaşamaları en doğal haklarıdır.” diye konuştu.

EMEKLİLER AYAK BAĞI DEĞİL BAŞIMIZIN TACIDIR

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“11 milyon insanımıza açlığı, yokluğu reva gören anlayışı tasvip edemeyiz. Emeklilere külfet gözüyle değil nimet gözüyle bakılmalıdır. Unutulmamalıdır ki; hayatlarının en güzel yıllarını bu ülke için harcamış olan kesim emeklilerdir. Bugüne kadar üretip yorulanların verdiği molaya saygı duymak gerekir. Emekli vatandaşlarımız ayak bağı değil başımızın tacıdır. Biz böyle düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin en tecrübeli emektarlarına en derin saygılarımı sunuyor, yaşanan bütün sorunların takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtirken, hepsine sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler diliyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.