TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüz Bin nüfusa 27 diş doktoru düşüyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Denetleme Kurulu Başkanı Muzaffer Yüksel, Türkiye’de yüz bin nüfusa 27 diş doktorunun düştüğünü öne sürdü..

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüz Bin nüfusa 27 diş doktoru düşüyor

Yüz Bin nüfusa 27 diş doktoru düşüyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana  Denetleme Kurulu Başkanı Muzaffer Yüksel, Türkiye’de yüz bin nüfusa 27 diş doktorunun düştüğünü öne sürdü..

SES Adana  Denetleme Kurulu Başkanı Muzaffer Yüksel, Türkiye’de yılda 8 milyon dişin çekildiğini, 8.5 milyon dolgunun yapıldığını ve 2 milyon dişe kanal tedavisi uygulandığını savundu. Yüksel, “Ülkemizde, yüzde 90‘nın üzerinde tedaviye muhtaç diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve diş eksikliği görülmektedir. Ülkemizde 22 Bin civarında diş hekimi bulunmaktadır. Bunun yüzde 62’si özellerde şahsi olarak çalışmaktadır.  Ülkemizde yılda 8 milyon diş çekilmekte 8.5 milyon dolgu yapılmakta 2 milyon kanal tedavi yapılmaktadır. Günde bir diş doktoru 80’inin üzerin de hastaya bakmaktadır. Türkiye de 100 bin nüfusa 27 diş doktoru düşerken, AB ülkelerin de 61 diş doktoru düşmektedir.  Sağlık Bakanlığı’nın 75 Milyon ülke nüfusuna 7 Bin 250 diş hekimi kadrosuyla Ağız Diş Sağlığı Merkezleri’nde verilmeye çalışılan  hizmetler; 15,7  saatlik bir çalışmayı gerektirirken, bu hizmetin 8 saat içinde yapılmak üzere kurgulanması; kalite sorgulamasını, Ağız ve Diş Sağlığı merkezi çalışanlarının hangi koşullarda  çalışmaya zorlandıklarını, halkın sağlığının nasıl göz ardı edildiğini çok açık ortaya koymaktadır.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.