TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlahiler eşliğinde iftarlarını açtılar

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen ve Ramazan ayı boyunca toplam 64 mahallede planlanan “İftar yemekleri” tüm hızıyla sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İlahiler eşliğinde iftarlarını açtılar

İlahiler eşliğinde iftarlarını açtılar

 

ADANA(İLKHABER) - Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen ve Ramazan ayı boyunca toplam 64 mahallede planlanan “İftar yemekleri” tüm hızıyla sürüyor. Daha önce köy olan ve yapılan değişiklik sonrası mahalle statüsüne kavuşan Avcılar’da verilen iftar yemeği sonrası ilk kez ilahiler eşliğinde semazen gösterisi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Sarıçam halkına iftar programlarına gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Sarıçam Belediyesi İftar yemekleri programına Çamlıca, Niğdeliler ve Avcılar’da mahallelerinde devam edildi.  Avcılar köy meydanında düzenlenen İftar yemeğine eşi Nejla Uludağ ile birlikte gelen Sarıçam Belediyesi Başkanı Bilal Uludağ, masaları dolaşarak vatandaşlarla tek tek selamlaştı.

Başkan Bilal Uludağ, Bu mübarek ayda ilçe halkıyla bütünleşmek ve onlarla her zaman birlikteliğimizi göstermek adına böyle bir Ramazan etkinliği programı hazırladıklarını belirtti. Gittikleri her iftar programında ilgiyle karşılandıklarını ifade eden Bilal Uludağ, ”Sarıçam halkına öncelikle bizlere gösterdikleri ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyorum.  Bizlerde sizlerin bu ilgisine layık olmaya çalışıyoruz. Bu mübarek ayda her mahallemizde sizlerle buluşmak istedik.  İftar sonrası yapılan programlara da ilgi ile karşılandı.  Eski Ramazan günlerini anımsatmak ve onları yaşatmak amacıyla da Türk Tiyatrosu orta oyunları ile İlahi ve Semazenleri sizler için getirtip canlı olarak izlemenizi sağladık. Hepinizin Ramazan ayı mübarek olsun. Tuttuğunuz oruçları ise Allah kabul etsin.”dedi.

Programa katılan vatandaşlar,  Kur’an-ı Kerim okunması ve yapılan dualar ve ezan sonrası oruçlarını açtılar. Yemek sonrasında ise yine özel tır üzerindeki sahnede ilk kez İlahiler eşliğinde “Semazen “ gösterisi yapıldı. Fatma Beyza Gündoğan’ın sunum ve şiirleriyle başlayan, İlahi Sanatçısı Yunus Çoban ile devam eden gösteriler beğeni ile izlendi.  Söylediği birbirinden güzel ilahilerle beğeni toplayan Yunus Çoban, zaman zaman sahneden inerek çocuklara bildikleri duaları okutup, ilahilere eşlik ettirdi. İlahi ve semazenden sonra ise Hacivat-Karagöz gösterisi de yapıldı.  Bu arada programına katılan vatandaşlar ise kendilerine böyle güzel bir ortamda iftar açtıran Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a teşekkür ettiler.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.