TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç sanatçılar keplerini fırlattı

Çukurova Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı devam ediyor. Dünyaya açılan Çukurova Üniversitesi genç sanatçı adaylarını mezun etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Genç sanatçılar keplerini fırlattı

Genç sanatçılar keplerini fırlattı

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı devam ediyor. Dünyaya açılan Çukurova Üniversitesi genç sanatçı adaylarını mezun etti. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı yeni mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı

Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrencilerin davetlileri selamlamasıyla başlayan mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunması ile devam etti.  Fakülte dönem birincisi öğrencinin konuşmasından sonra Dekan Prof. Dr. Zeynep Doğruca Yakar öğrencilere seslendi.

 

“Sanat Düşünebilen, Gerçeği Görebilen, Toplumu Aydınlatabilen İnsanların İşidir.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise “Çağdaş toplumun vazgeçilmezi olan sanat; düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu aydınlatabilen insanların işidir” dedi. Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

“Hayatta kalıcı izler bırakmanın en önemli yolu sanattır. Sanat ve buna bağlı olarak sanat eseri, insan yaşamının belli zaman dilimlerinin sembolleşmesini, yani bireyin yaşamının o anki kesitinin kayıt altına alınmasını sağlar. Sanat bir milletin gelecekteki yansımasıdır. Güzel Sanatlar Fakültesinin ilgili programlarını başarılı bir şekilde bitirdiniz ve Çukurova Üniversitesinden diploma almaya hak kazandınız. Aldığınız diploma artık tüm dünyada geçerlidir. Böylece Çukurova Üniversitesi mezunu olarak yalnızca ülkemizde değil dünyanın her yerinde çalışma şansınız var. Sizlerin biliyorum ki, aydın birer sanatçı olarak, sanatçı-tasarımcı kişiliğiniz ile 42 yıllık bir geçmişi olan Çukurova Üniversitemizi en iyi yerlerde temsil edeceğinize içtenlikle inanıyorum. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak, yaratıcı düşüncenin geliştirilmesiyle olur. Sizler çok özel yeteneklerle donanmış sanatçı ve tasarımcı kişilersiniz. Yaşadığımız toplumda birer meşale olarak, yerinizin herkesten ayrı olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.”

 

Genç Sanatçılar Keplerini Havaya Fırlattı

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı ve öğrencisinin sunduğu müzik dinletisinin ardından plaket törenine geçildi. İlk olarak emeklilikleri yaklaşan idari ve akademik personele teşekkür plaketi Dekan Prof. Dr. Yakar tarafından takdim edilirken, yaş kütüğüne adını çakan fakülte birincisine de diploma ve plaketini Rektör Prof. Dr. Mustafa kibar verdi. Diplomasını alan tüm öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

 

Devlet Konservatuvarı’nda da Mezuniyet Heyecanı Vardı

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı da 2014-2015 eğitim öğretim yılını başarı ile bitiren öğrencilerini mezun etti. Konservatuvar bahçesinde düzenlenen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı.

Konservatuvarı birincilikle bitiren Özge Atıcı’nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Hakan Çuhadar genç sanatçı adaylarına seslenerek mezun oldukları konservatuvarı dünyanın her yerinde gururla temsil etmelerini istedi.

 

“Dünyaca Ünlü Sanatçılar Yetiştiriyor”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın güçlü akademik ve idari yapısı ile başarılı öğrenciler yetiştirerek sanat camiasına katkı koyduğunu söyledi. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın yetiştirdiği öğrencilerin dünyaca ünlü orkestra ve kuruluşlarda görev aldığını hatırlatan Prof. Dr. Fenercioğlu mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Çukurova üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı dereceyle bitiren Özge Atıcı’nın yaş kütüğüne adını çakmasının ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Prof. Dr. Şeref Erdoğan diploma ve plaket taktım etti. Mezuniyet pastası kesen öğrenciler diplomalarını alarak keplerini havaya fırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.