TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardım yapılan kıyafetler satılıyor

Adana’da bulunan bitpazarında Suriyelilere yardım olarak verilen kıyafet ve ayakkabıların satıldığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yardım yapılan kıyafetler satılıyor

Yardım yapılan kıyafetler satılıyor

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da bulunan bitpazarında Suriyelilere yardım olarak verilen kıyafet ve ayakkabıların satıldığı ileri sürüldü.

Güney Kuşak Bulvarı üzerinde bulunan Adana Metrosu’nun altında yer alan bitpazarında 2. el kıyafet, ayakkabı, ev eşyası, beyaz eşya ve hatta mobilyalar bile satılıyor. Dar gelirli ve Suriyeli vatandaşların AVM’si olarak lanse edilen bitpazarı her Pazar günü kuruluyor. Pazar gününün yanı sıra ise diğer günlerde de kıyafet ve ayakkabı çeşitlerinin satışı yapılıyor. Bu pazara gelen vatandaşlar giyecek ve ayakkabı ihtiyaçlarını 2 TL ila 15 TL arasında satın alabiliyor. Az kullanılmış 2 el kıyafetleri alanların sayısının da oldukça artış yaşandığı öğrenildi.  Az kullanılmış olanların en pahalı ürünler olarak satıldığı pazarda ayakkabı fiyatları da 5 TL ile 15 TL arasında değişiyor.

Suriyeli mülteciler fazla giysileri ile kendilerine yardım amaçlı verilen giyecekleri kaldırımlarda açtıkları tezgahlarda sattıkları öne sürüldü. Ahmet Akbal isimli vatandaş son dönemde Suriyeli mültecilerin bitpazarında tezgah açtıklarını anlattı. Açılan tezgahlarda genelde 2. El kıyafet ve ayakkabıları sattıklarını vurgulayan Akbal, “İnsanlar Suriyelilerin durumlarına acıdıkları için ellerindeki imkanlar ölçüsünde yardımda bulunuyor. Kıyafet ve benzeri yardımlarda yapıyorlar. Az kullanılmış kıyafetleri alan Suriyeliler kendilerine olmayanları gelip bu pazarda satıyor. Bir çok Suriyelinin tezgahı bu pazarda bulunuyor. Ayakkabı ve kıyafetleri satıyorlar” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.